Třetí narozeniny našeho webu

czskV návalu práce a starostí běžného života si možná mnozí z nás ani nevšimli, že náš web je už na světě třetí podzim – 23. října tomu byly 3 roky co jsme to spustili. Co všechno naše práce pro svět Linuxu resp. Mintu bude znamenat, to jsme si v těch časech těžko uměli představit. Tak jako rostl Mint, rostli jsme za pochodu i my, měnili jsme vzhled webu, styl článků a později i jejich frekvenci. Ze začátku jme jeli hlavně na kvantitu ve snaze „vydupat“ si nějaký ten flíček mezi linuxovými weby. Nicméně v současnosti hlavní důraz klademe na kvalitu a doufejme, že se to i daří – rozhodně ani náš nejzarytější odpůrce nemůže s klidným svědomím prohlásit, že „píšeme o ničem“. Pevně věříme, že jsme se stali zdravým doplňkem všech naších Linuxových portálů, které, jak se zdá, mají čím dál větší problém s obsahovou náplní.

Počet lidí, kteří se o tento výsledek zasloužili, nebyl a není nijak astronomický, spíš by se dalo říci, že s minimem se dosáhlo maxima. Jelikož jsme lidé svobodného myšlení i svobodného softwaru, snažili jsme se dát možnost všem, kteří nám nabídli pomocnou ruku. Časem část odpadla, dílem z nedostatku času, dílem z nenaplnění svých představ. I těm však patří náš velký dík. Bez nich bychom to nedokázali.

Proto tedy při příležitosti tohoto tříletého výročí pojďme děkovat; nejprve a hlavně všem, kteří se na tomto společném díle podíleli. Nicméně, hlavní slovo máte vy, naši čtenáři a uživatelé Linux Mintu – děkujeme proto zejména vám, že nás vůbec čtete a jsme moc rádi, pokud někomu z vás, byť i jen malinko, náš web pomohl. Chcete-li i vy někomu konkretnímu poděkovat, nic vám v tom nebrání – oslavné komentáře jsou vítané! 🙂

Další lidé, kterým zde chci speciálně poděkovat jsou Old Bobby (náš Maskot, díky kterému vznikl i tento článek) a Segfault, jehož „technická podpora“ při optimalizaci chodu webu je pro nás nezbytná. Díky chlapi.

V neposlední řadě patří velké poděkování i našim sponzorům a lidem, kteří přispěli i malou částkou na chod webu. Věřte, i to hodně pomáhá, neboť v dnešní komerční době není nic zadarmo a provozovat stránky s obsahem a velikostí , jako jsou naše, není zrovna levné a už vůbec ne výdělečné. Děkujeme.

Vstoupili jsme do čtvrtého roku a v těch tisíci článcích, které jste měli možnost číst, bylo možné dálkově vystudovat Univerzitu Linux Mintu, protože jsme téměř na nic nezapomněli. To se sebou ovšem nese konstatování, že se budeme muset opakovat, protože s přicházejícími novými verzemi Mintu přicházejí i noví uživatelé, kteří potřebují aktuální informace, v některých případech dost odlišné od těch, které se nacházejí v archivu.

Proto neváhejte, a tak jak vás vyzývá ve svých článcích náš Maskot Old Bobby, pište, přispívejte – a bude to jak v té pohádce: Bude nás víc a nebudeme se báti vlka nic!

Satapouch & realizační tým Linux Mint CZ&SK

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

17 reakcí na Třetí narozeniny našeho webu

  1. Sante říká:

    Za mne Vám všem poděkování, že jste to dokázali, tedy stvořit tento web a učinit jej zajímavým a zejména přínosným pro nás začínající uživatele Linuxu. Díky Vám jsem se o Linuxu a zejména o Mintu dozvěděl mnoho informací, které mi umožnily stát se spokojeným uživatelem LM a mohl jsem se tak rozloučit s MW. Přeji pevné nervy a tvůrčí myšlenky při psaní dalších zajímavých článků.

  2. Andreas říká:

    I já se připojím k poděkování.. 🙂

    Díky tomuto webu jsem začal být spokojený uživatel Linuxu.. Už několik let používám Linux Mint (Cinnamon, Mate, Xfce) v domácím prostředí a během této doby jsem tento systém nainstaloval na několik PC, notebooků, ať už v rodině nebo u známých.

    Tímto chci poděkovat všem lidem, kteří se podílení na tomto webu a při té příležitosti chci poděkovat i vývojářům LM..

    Za mě VELKÉ DÍKY!!!

  3. SAiMi říká:

    Myslím že vše už bylo řečeno v předešlých komentářích, a já bych je jen opakoval. Plně s nimi souhlasím!

  4. Bohatyr říká:

    Zdravím všechny.
    I když jsem už trošku „jinde“, tak tento web navštěvuji neustále a stále s velkou oblibou. Nechť se Vám chlapi daří jak v životě, tak v pokračovaní tohoto webu. Odvádíte dobrou a záslužnou práci… já bych na to neměl 😉

    • Livan říká:

      Myslím, že hlavní dík patří Satapouchovi, který se tu podílel největším počtem zajímavých článkú a rad pro začínající uživatele. Musím si postesknout, protože určitý čas se Satapouch podílel na tvorbě článkú i pro manjaro.cz, kam už ale nechodí a je to vidět, protože ten web je mrtvý. Já sice používám Manjaro, proto ten povzdych ale naštěstí se dá inspirovat i články psanými pro LM, proto často navštěvuji tento web.

  5. Tom říká:

    Také se přidávám ke gratulacím a přeji hodně sil do budoucna!

  6. vxmery říká:

    Priznám sa, že som veľmi neveril, že sa Satapouchovi podarí dotlačiť tento web tam, kde je a som veľmi rád, že som sa mýlil. Takže klobúk dolu a želám veľa trpezlivosti a aj nových autorov, ktorí budú chcieť nečo napísať pre poučenie a povzbudenie Minťáckej komunity.

  7. Neoka říká:

    Gratulace&thx

  8. Joska říká:

    Taky bych chtěl poděkovat všem, kteří se o tento web starají. I když Mint zatím nepoužívám, je tu spousta užitečných informací hlavně od Libora. Je to jeden z nejhezčích webů (spíše jediný) jak po stránce estetické tak i obsahové.

  9. Peter Kováč říká:

    Ďakujem, že Ste! Som čerstvým užívatelom mintu a za dva týždne som sa naučil na tomto webe o linuxe viac ako za deväť o widlách inde!

  10. Bedňa říká:

    Old Bobby nasadil laťku dosť vysoko a stále si drží výborné články a dosť som si ho obľúbil za jeho nerdskú povahu, hoci by ho mali tromfnúť mlaďasi, čo sa ale nejak nedeje.

    Ostatné články mí prídu, „len aby tu niečo bolo“ z ktorých je jasné, že ich autor vôbec nepoužíva, je fajn hádzať to do nejakej databázy alternativeto. Teda kopec klikačom to pomôže si nájsť nejaký program, ale nenájdu tu návod ako ho skutočne používať.

    Týmto nehovorím že je tá práca zbytočná, ale každý kto sa odtiaľto odpichne, bude písať tam kde je nejaká nerdská základňa. Tento portál vidia ako odraz niekde a nezmení sa to pokiaľ tu nebudú ostatní písať ako Old Bobby.

    Jako týmto trpia skoro všetky prv navštevované Linuxové portály, takže nieste žiadna výnimka, takže možno, len moje konštatovanie a poplakanie si.

    Všetko najlepšie a prajem veľa chuti do trápenia sa pre druhých aby to nikto neocenil 🙂

  11. vxmery říká:

    Ku ktorej skupine patríme? self test
    http://dominikfryc.cz/rozdil-mezi-geekem-a-nerdem-51/
    Mne to pripadá ako úvaha, či je lepšia modrá alebo zelená.
    Môj skromný názor je, že nerdi aj tak pracujú pod dozorom geekov 🙂
    Keby to tu Satapouchovi nikto neocenil, zrejme by tu nebolo žiadne díky.

  12. Bedňa říká:

    Definícia je jednoduchá. Keď nerd napíše článok, tak to vyzerá ako keď to napíše Old Bobby, alebo ty. Je tam osobná skúsenosť a reálne použitie v profesionálnej podobe.

    Hacker si preštuduje dokumentáciu a ide do detailov nastavení.

    Článok typu ako si ho nainštalovať a informácie čo robí, je proste wiki pouźívateľa (Franta).

  13. Josef říká:

    Také moc díky!! Je to obrovský kus práce a je to vidět. Díky. Jen tak dál.

  14. Caine říká:

    K tomu co už bylo řečeno dodávám snad jen, že mě právě fascinují články pana Satapoucha, jak v nich úplně přímočaře, bez rozmělňování a osobních výlevů, dokáže věc popsat, dát jasný návod k použití, a přitom je to srozumitelné i roztržitému, technicky nepříliš zdatnému… já 🙂 Děkuju!

  15. Dejmon říká:

    Také opožděné poděkování a další sílu do dalších let tohoto webu přeje Mirek