Motiv ikon Vivacious Colors 1.1

vivacious1Již delší dobu jsme se na našem webu nezabývali tématy ikon, a proto dnešním článku tento nedostatek malinko napravíme.

Celkem nedávno byl vydán povedený motiv ikon s názvem Vivacious Colors 1.1 a je tedy k dispozici i pro Linux Mint 17.2 Rafaela, Linux Mint 17.1 Rebecca, Linux Mint 17 Qiana.

Vivacious Colors je svěží a moderní téma ikon, zejména díky zcela nové sadě ikon pro aplikace (na základě redesignovaných motivů RAVEfinity, Plasma-Next, Flattr a Emerald). Za zmínku také stojí perfektní ikony adresářů a indikátorů. Všechny ikony jsou veselé, moderní a čisté, využívají barevných přechodů a stínování pro zdůraznění více detailů. Navíc motiv Vivacious využívá i fúzi komponent od mnoha velkých open source projektů motivů ikon. Jeho autoři ještě přidali a rozvinuli řadu nových aspektů, včetně převzetí vývoje nových ikon aplikací, redesignování a dalších potřebných hledisek. Vivacious má ve výchozím nastavení 4 barvy pro ikony adresářů a možnost přiinstalování dalších více než 10 balíčků s různými barvami ikon.

Motiv ikon Vivacious Colors je založen na vyzkoušeném frameworku motivu ikon Vibrancy Colors (složky, indikátory, akce atd.), avšak autoři kompletně nahradili zaoblené ikony aplikací nově vytvořenou sadou živých a krásných ikon, které mají různé tvary a jsou plně ve formátu SVG.

Téma ikon Vivacious využívá ikony Plasma Next jako základ pro své ikony aplikací. Autoři však přepracovali téměř celý jejich vzhled (aby odpovídal jejich vizi o designu) a vytvořili také spoustu nových ikon. Téma bylo postaveno tak, aby obsahovalo ikony téměř všech běžných aplikací a dokonce obsahuje i některé méně obvyklé.

Motiv ikon Vivacious Colors je plně testován pro práci na většině hlavních desktopových prostředích, založených na GTK, včetně Cinnamonu, Mate, Xfce, Gnome Shellu, Gnome Classic, LXDE, Openboxu a dalších.

Motiv má velikost 58 MB a je-li nainstalován až 90 MB, pokud se rozhodnete nainstalovat oněch dalších 10 barevných rozšíření pro ikony adresářů.

4 barvy adresářů jsou obsaženy standardně: Manila, modrá, fialová a Mint Teal.

10 dalších obsahuje balíček „Vivacious-Folder-Colors-Addon„: Aqua, Graphite, modrá Vivid (tmavá), hnědá, zelená, fialová Vivid (tmavá), červená, růžová, oranžová a žlutá.

 

vivacious

 

 

Instalace motivu ikon Vivacious Colors 1.1 v Linux Mintu

Není nijak složitá. Stačí si do systému přidat náležitý repozitář, aktualizovat databázi softwaru a nainstalovat potřebný balíček. Otevřete si tedy terminál a postupně zadejte příkazy:

Příkazy terminálu:
sudo add-apt-repository ppa:ravefinity-project/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install vivacious-colors

 

Pro přidání dalších deseti barevných odstínů ikon adresářů zadejte příkaz:

Příkaz terminálu:
sudo apt-get install vivacious-folder-colors-addon

 

Chcete-li si tento motiv nainstalovat aniž byste museli do systému přidávat další repozitář, v terminálu zadejte:

Příkazy terminálu:
wget https://launchpad.net/~ravefinity-project/+archive/ubuntu/ppa/+files/vivacious-colors_1.1%7Etrusty%7ENoobsLab.com_all.deb
sudo chmod +x vivacious-colors_*_all.deb
sudo dpkg -i vivacious-colors_*_all.deb

 

Pro přidání dalších deseti barevných odstínů ikon adresářů:

Příkazy terminálu:
wget https://launchpad.net/~ravefinity-project/+archive/ubuntu/ppa/+files/vivacious-folder-colors-addon_1.1%7Etrusty%7ENoobsLab.com_all.deb
sudo chmod +x vivacious-folder-colors-addon_*_all.deb
sudo dpkg -i vivacious-folder-colors-addon_*_all.deb

 

V případě, že vám „dpkg“ hlásí chybějící závislosti, dokončete instalaci motivu zadáním následujícího příkazu:

Příkaz terminálu:
sudo apt-get install -f

 

Poté si již můžete vybrat nainstalovaný motiv ikon Vivacious Colors 1.1 v nastavení systému či pracovního prostředí a zkrášlit si tak vzhled svého desktopu.

 

Štítky , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

2 reakce na Motiv ikon Vivacious Colors 1.1

  1. Vikina říká:

    Ďakujem za článok. Len taká drobnosť, pre pridanie ďalších 10 farieb je v príkaze potrebné odstrániť lomítko na konci. (Aspoň v mojom prípade). A teším sa na ďalšie články 🙂