Vytváření prezentací

4K_Slideshow_Maker-logo4K Slideshow Maker je jednoduchá a snadno použitelná aplikace vytvářející prezentace provázené hudbou. Stačí přidat své oblíbené fotografie z Instagramu nebo z vašeho počítače, vybrat hudbu a pak aplikovat nádherné efekty a přechody. Pokročilá technologie rozpoznávání obličeje zajišťuje, že nebude nikdo chybět. Uložte svou prezentaci v nejvyšší kvalitě i pro váš iPhone, iPad nebo sdílení na Facebooku či na Youtube. Užijte si prezentace kdekoliv, kdykoliv, na zařízení dle vašeho výběru.
Dejte si pozor, abyste nestahovali instalátor pro jinou verzi systému než potřebujete. Stažený DEB balíček nainstalujete pomocí GDebi, program si nevyžadoval splnění žádných dalších závislostí. Program je ve verzi 1.5 a stahovat jej můžete zde, což je přirozeně domovský web programu, kde můžete najít i ostatní aplikace, o nichž se zmiňuji později. Pokud budete stahovat ze stránky Download, dejte pozor na to, jaký program vlastně stahujete.

 

Vyznavači práce s Terminálem si stažený balíček v 64 bitové verzi nejen Mintu nainstalují takto:

Příkazy terminálu:
cd Stažené
sudo dpkg -i 4kslideshowmaker_1.5-1_amd64.deb

 

A v 32-bitové verzi:

Příkazy terminálu:
cd Stažené
sudo dpkg -i 4kslideshowmaker_1.5-1_i386.deb

 

Program je multiplatformní a co musím zdůraznit je, že si můžete zvolit i stažení portable (přenosné) verze programu. Na stránkách jsou ke stažení i další programy: 4K Video Downloader pro stahování videí z Youtube. Uvítal bych, pokud jej někdo bude instalovat, aby napsal o rozdílech mezi ním a ClipGrabem, o kterém jsem psal před týdnem. Potom tam můžete nalézt 4K Youtube to MP3, kteroužto funkci nám dokáže zajistit Clipgrab, ale i tam nejspíše budou nějaké odlišnosti. Dále je to 4K Video to MP3, kde můžeme ocenit funkci ripnutí mp3 z jakéhokoliv videa. A nakonec je to 4K Stogram, stahovací nástroj pro Instagram, což je rychlý a zábavný způsob, jak sdílet zážitky s rodinou a přáteli na webu. Stránka Instagramu je tady. Pro Instagram je možné stáhnout verze pro Android na Google play a také je zde ke stažení aplikace z App Store pro příznivce nakousnutého jablíčka, tedy majitele počítačů Mac, IPadů a a přístrojů IPhone.

Program není přeložen, ale ovládání je prosté a intuitivní.

 

4K_Slideshow_Maker

 

Výstupů prezentace, jak je zřejmé z obrázku, je nabízena celá řada: pro Windows, Mac OS, přístroje IPhone i IPad, videa pro Youtube i Facebook, dále je tu možnost 4K Ultra HD, kde je výstupem soubor ve formátu MP4 v rozlišení HD (3840×2160).
Pro sdílení na sociálních sítích a tedy tvorbu kratších videí je program skvělý, navíc jeho obsluhu zvládne opravdu každý. Program si i po vypnutí pamatuje zvolená média, takže jindy stačí změnit některé parametry, namísto mp4 zvolit například Ipad a můžete tvorbu slideshow spustit znovu. Příjemné je, že celou práci sledujete v náhledu. Je dobré, že se začíná počítat s uživateli nejrozšířenějších linuxových systémů, za něž lze Ubuntu společně s jeho deriváty jistě považovat, ostatní linuxáci bohužel přijdou zkrátka.
Na programu 4K Slideshow Maker se mi líbí jednoduchost ovládání, zvolil jsem výstup pro Mac a výsledným souborem byla MP4, když jsem ale zvolil verzi pro Windows, vyjel mi soubor AVI, který lze již použít i pro DVD přehrávače, které zvládají DivX. Jednodušší už to opravdu snad ani být nemůže. Je dobré před spuštěním programu navštivit Možnosti (Preferences) a doladit jej. Zvolením nabízeného efektu docílíte pohybu záběru po fotografiích, možnost rozeznání tváří jsem nechal zaškrtnutou.

 

4K_Slideshow_Maker-2

 

Abych program jen nechválil, je zde možnost nahrání jen jednoho zvukového souboru (zde je v nabídce velké množství formátů), po jeho přehrání nastane nepříjemné ticho, takže je dobré nevolit příliš velké množství fotografií (program nabízí jen formáty jpg a jpeg) a zaškrtnout první volbu v Nastavení, čímž bude délka prezentace přizpůsobena délce audia. A ještě něco, během zpracování prezentace se můj notebook slušně zahřál. Je fakt, že jsem navolil velké množství fotografií.

Ve své prezentaci, která již najde užití jsem umístil větší množství fotografií a doprovodil hudbou z ripnuté LP desky, navolil AVI, přechody a střední kvalitu videa. 2520 sekund audia: 240 jpeg, to už bude při zaškrtnutí první volby, čímž myslím přizpůsobení délky prezentace zvuku, přijatelné. Proces trval s mým dvoujádrovým procesorem pět hodin, takže na nějaké větší projekty to asi není stavěné. Výsledek, který je perfektní, se vejde na běžné CD a to i s titulky, ale o nich budu psát až příště.

 

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Jedna reakce na Vytváření prezentací

  1. LinuxVaio říká:

    Rozdil mezi ClipGrab a 4K Video Downloader je, ze 4K Video Downloader se jevi jako nejaka demo verze. A ma reklamu a to z androidu primo nemam rad.

    Zustavam u ClibGrab, ktery jsem mel drive, funguje skvele a da se primo v programu vyhledavat.