Nový konfigurační nástroj pro bluetooth

lm2V minulých dnech představil Clement Lefebvre, zakladatel a vedoucí vývojář Linux Mintu, zbrusu nový nástroj pro nastavení a konfiguraci bluetooth s názvem „Blueberry“. Jedná se o front-end gnome-bluetooth-3.14, u kterého se zobrazuje ikona na panelu v systray a nebude vás obtěžovat, nemáte-li připojen adaptér Bluetooth. Funguje na všech nejznámějších desktopových prostředích, včetně MATE, Cinnamonu, Gnome, XFCE, apod.. A samozřejmě by měl fungovat i v libovolném distru, pokud je nainstalován gnome-bluetooth 3.14.

 

blueberry

 

Proč Blueberry?

Podle Clemova blogu:

Často dochází k problémům s nástrojem blueman ve vydání s prostředím MATE…. a my se moc podivili, proč jsme pracovali na nástroji pro bluetooth  právě pro tuto jednu konkrétní verzi a snažili se získat nějaký externí nástroj, když místo toho bychom mohli jednoduše navrhnout řešení, které by fungovalo plošně pro všechny naše desktopy.

A tak vzniklo Blueberry.

 

Dále dodává:

Jedním z hlavních důvodů, proč cinnamon-bluetooth není hlavní součástí Cinnamonu je, že jsme nechtěli aby byl Cinnamon závislý na konkrétní verzi gnome-bluetooth. Namísto toho chceme bluetooth pracoval v Cinnamonu vždy, ať už je zařízení bluetooth připojené (podobně jako v LM 17.x) nebo není (stejně jako v Archu/Fedoře atd.). Gnome-bluetooth 3.14 již podporuje funkci RFKILL, a ta měla být součástí cinnamon-settings-daemon. Samozřejmě bychom jí mohli ještě vložit do Cinnamonu jako bluetooth projekt… ale nelíbil se nám design a způsob, jakým nástroj běží.

 

Blueberry bude součástí blížícího se stable vydání Linux Mint Debian Edition 2 Betsy. Jak už bylo řečeno, bude se jednat o univerzální konfigurační nástroj bluetooth pro všechny distribuce (Arch/Fedora atd.) a pro jakákoliv desktopová prostředí (MATE, Cinnamon, Xfce atd.).

 

Štítky , , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.