„Go For It!“ – moderní ToDo aplikace

gfi1I v Linuxu existuje celá řada aplikací pro zadávání a zobrazování úkolů, jež nabízejí jak základní, tak i pokročilé funkce. V dnešním článku bych vám rád představil jeden z nich, a sice aplikaci s názvem „Go For It!„, která je zdarma, šířená pod licencí GNU GPL.

Už samotný název programu Go For It! (Jdi na to!) naznačuje, že se s jeho pomocí pustíte v daný čas do nějakého úkolu a ten poté také dokončíte. V podstatě se jedná o stylový seznam úkolů s vestavěným časovačem pro zvýšení produktivity. „Go For It!“ vám pomáhá spravovat a následně zpracovávat vaše úkoly.

 

gfi2

gfi3

gfi4

gfi5

 

Časovač omezuje rozptylování tak, že udržuje vaši pozornost na aktuální úkol a zároveň vám připomíná, kdy si máte dát malou pauzu na odpočinek či jinou příjemnou aktivitu. Krom toho také umožňuje ukládání a synchronizaci vašich úkolů na vaše mobilní zařízení, jelikož seznamy úkolů jsou ukládány ve formátu Todo.txt. Ten značně zjednodušuje synchronizaci s mobilními zařízeními a umožňuje editovat úlohy pomocí jiných front-endů. Pokud již tento formát používáte, tak vás upozorňuji na to, že „Go For It!“ automaticky dokončí seznam úkolů v archivu.

Program je multiplatformní, k dispozici jsou verze pro Linux a Windows a OSX.

Instalace Go For It! v Linux Mintu

Je opět poměrně snadná a spočívá v přidání náležitého repozitáře do vašeho systému, aktualizace databáze softwaru a instalaci balíčku go-for-it. Chcete-li si tedy program vyzkoušet, otevřete terminál a zadejte příkazy:

Příkazy terminálu:
sudo add-apt-repository ppa:mank319/go-for-it
sudo apt-get update
sudo apt-get install go-for-it

 

Po instalaci se vám zobrazí ikona pro spuštění aplikace v Menu > Příslušenství >  Go For It!.

Nevýhodou pro naše končiny se někomu může zdát chybějící český či slovenský překlad, na druhou stranu si myslím, že ovládání a práce s programem je natolik intuitivní, že snad ani není potřeba.

Domovskou stránku programu najdete na http://manuel-kehl.de/projects/go-for-it.

Přeji řadu splněných úkolů.

Štítky , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.