Binfer aneb posílání souborů

binfer-logoJiž vás unavuje posílání velkých souborů zip nebo jejich rozdělování do menších částí a následné posílání ve více zprávách? Máte obavy o soukromí vašich osobních a důvěrných dokumentů a zároveň je potřebujete obeslat několik ze svých rodinných příslušníků či kolegů ? Žádný strach, je zde snadná pomoc. Dovolte mi představit službu pro přenos souborů s názvem Binfer. Je určena pro  snadnější, rychlejší a také bezpečnější zasílání souborů.

Hned na začátku vás musím upozornit, že je zde bezplatný měsíční limit pro tuto službu. Co je přes 2 GB, vás již bude stát měsíčně určitý dolarový pakatel, pro našince bohužel nezanedbatelná skutečnost. Ovšem používání této služby je příhodné pro zasílání většího množství fotografií či kancelářských dokumentů. Způsob zasílání je P2P, neboli je velice podobný stahování přes torrenty. Co není možné zaslat přes email, zašlete přes Binfer.

Binfer vám pomůže posílat velké soubory v libovolné velikosti a množství, aniž by byly kamkoli nahrávány. Je napsán v Javě a používá P2P technologii. Nemusíte se starat o velikost a množství souborů. Vše, co musíte udělat, je jen přetáhnout soubory do rozhraní Binfer a pak jen sedět, relaxovat  a zůstat online. Soubory budou automaticky šifrovány pomocí AES128 bit a poslány příjemci. Podmínkou však je, aby i on byl online a přihlášen ke službě Binfer.

Ve srovnání s užitím tradiční LAN (kabelové nebo bezdrátové připojení), můžete posílat i přijímat soubory minimálně desetkrát rychleji. Takže, stačí získat Binfer a můžete se zbavit zbytečné změti kabelů, přenášení menších objemů dat přes flash disky USB či pevné disky a víceméně nejisté cloudové služby k odesílání a přijímání souborů. Binfer znamená nejen bezpečný přenos souborů, ale také bezpečný komunikační nástroj. Na rozdíl od jiných tradičních chatů a e-mailových aplikací, Binfer neukládá své zprávy na žádných cloudových serverech. Zprávy budou zašifrovány a odeslány od vás přímo zamýšleným příjemcům.

Jak již asi víte, nemůžete mailem posílat soubory o velikosti větší než 25 MB (i méně). Závisí to na pravidlech provozovatele vaší schránky. Nicméně, cloudové služby, jako je Google disk nebo Dropbox nabízí prostor až do 25 GB. Zdarma zálohuje vaše soubory, takže je můžete poslat komukoli později. Oba způsoby zasílání mají jistě svá pro i proti. Ale na rozdíl od těchto služeb, Binfer je platforma bez serveru, takže žádný z vašich souborů nebude umístěn na oněch serverech třetích stran a můžeme mít plnou kontrolu nad svými soukromými a důvěrnými soubory.

Instalace Binfer není až tak těžká, vejde se do pouhých deseti minut včetně nakonfigurování. Binfer je v současné době k dispozici pro téměř všechny operační systémy jako je Linux, Mac, Windows a Android. Před samotnou instalací se ujistěte, že je na vašem systému nainstalována Java 6 nebo novější.

Vydejte se na stránku www.binfer.com/download a klikněte na ikonu Web Installer. Soubor s názvem binfer.jnlp bude stažen do vašeho počítače.

Na našem Mintu by měl postačovat k spuštění souborů Iced Java Web Start předinstalovaný již při prvním spuštění systému. Pokud jste jej tedy neodstraňovali, můžete pokračovat. V opačném případě zadejte příkaz:

Příkaz terminálu:
sudo apt-get install openjdk-7-jdk openjdk-7-jre icedtea-netx

Nyní přejděte do adresáře Stažené a spusťte následující příkaz k instalaci binfer.jnlp.

Příkazy terminálu:
cd ~/Stažené
javaws binfer.jnlp

 

Následující obrazovka by měla vypadat :

 

binfer-01

 

Zobrazí se bezpečnostní varování . Klepněte na tlačítko Spustit pro pokračování v instalaci.

 

binfer-02

 

Dále budete vyzváni k vytvoření zástupce na ploše pro Binfer. Jednoduše z plochy můžete program spouštět. Klepněte na tlačítko Povolit tlačítko pro vytvoření zástupce. Zkušený uživatel si jistě poradí s tím, co je zde potřeba odfajfkovat a potvrdit 🙂 .

 

binfer-3

 

Nyní musíte vytvořit účet na Binfer. Nebojte se, nemusíte mít po ruce kreditní kartu nebo tak něco. Je to účet zcela zdarma. Vyplňte požadované údaje, jako je jméno, příjmení, platnou emailovou adresu a heslo do služby Binfer a tak dále. Poté klikněte na tlačítko Create .

Po instalaci bude automaticky stažena jednoduchá příručka pro rychlý start z webových stránek Binfer. Použití je intuitivní a poměrně snadné.

Klikněte na New Message na horní liště nabídek. Zadejte email příjemce, název, tělo zprávy. Tento musí mít rovněž vytvořen účet u Binferu Přidejte soubory, které chcete odeslat svému příteli. Nebo totéž proveďte jednoduše přetažením. Nakonec klepněte na tlačítko Send (odeslat).

Zpráva byla přidána do OUT Bin a příjemci oznámena. Ujistěte se, že váš počítač nepřejde do režimu spánku, hibernace či pohotovostního režimu, zatímco soubory čekají ve frontě a mají být převedeny . Je navýsost jasné, že ke sdílení souborů P2P musí být oba účastníci připojeni k internetu.

Pokud příjemce nevyzvedl soubory do 24 hodin poté, raději se ujistěte, zda následující věci jsou v pořádku:

  • Pokud je email příjemce je platný a aktivní, pak s největší pravděpodobností oznámení e-mailu se ocitlo v jejich složce spam a oni nevědí, že jste jim poslali soubory.
  • Prostě přítele informujte nebo mu pošlete odkaz ke stažení jiným způsobem .
  • O tom, že přišly soubory k přijetí, ale váš Binfer byl již v režimu offline.

Bohužel, v bezplatné verzi můžete posílat soubory o velikosti do 2 GB jen po dobu jednoho měsíce. Pokud chcete posílat soubory o velikosti větší než 2 GB, musíte si koupit licenci. Podrobnosti zde.

Pokud vážně hledáte rychlý a bezpečný způsob, jak posílat i přijímat velké soubory, Binfer jistě stojí za uvážení. Nemusíte na FTP nebo jakýkoli webový hostingový server, ani se nemusíte starat o soukromí osobních souborů. Binfer vám pomůže sdílet vzpomínky anebo práci soukromě a snadno.

Domovská stránka provozovatele služby je www.binfer.com.

Štítky , , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

2 reakce na Binfer aneb posílání souborů

  1. kamowski říká:

    zaujímavá služba
    odkazy v článku oprav, nefungujú

  2. huskyviking říká:

    Nějak se tam nacpaly odkazy na naše stránky před adresu odkazu, momentálně si s tím nevím rady 🙁 .
    O půl hodiny později jsem na to přišel 🙂 .