Pingus a výprava začíná

pingu-iconPo dlouhý čas žili pingové šťastně a spokojeně na severním pólu spolu s ostatními zvířátky. Všechno bylo v rovnováze a vůbec to nevypadalo, že by něco mohlo ten klid narušit. Pingové byli šťastní a zdálo se, že tomu bude už navždy.
Ale jednoho dne se začala situace pozvolna měnit – obloha se zamaračila a Země se začala oteplovat. Nejdříve to vypadalo jen jako běžné výkyvy…

Tak začíná příběh pingů. Hra je dobře hratelná, vyžaduje šikovnost a logické uvažování, je vhodná pro děti kolem deseti let, ale věřím, že ji zkusí i dospěláci. Můžete přepnout do celoobrazovkového režimu či provést několik dalších základních nastavení a nejlepší je jistě začít tutoriálem, kterému se zde říká Příběh, než začnete odemykat nová kola Sad úrovní, kde je k dispozici pět nezávislých prostředí. Nu a hračičkové mohou tvořit zcela nové mapy v Editoru.
Pingus je klon populární hry Lemmings.


Pingus 0.7.6

pingus1

pingus2

pingus3
 

Vaším úkolem je vést hordu tučňáků přes svět plný překážek a pastí pro tučňáka nebezpečných. I když tučňáci (na rozdíl od lumíků) jsou poměrně inteligentní, někdy postrádají potřebný přehled a nyní spoléhají na vás, že je zachráníte.

Program je plně počeštěn, tedy s vyjímkou sady úrovně Xmas 2011, žel slovenština chybí úplně.

Jako obvykle volím nejsnažší způsob instalace a tím je terminálový příkaz:

Příkazy terminálu:
$ sudo apt-get install pingus

Je možno instalovat i ve Správci softwaru nebo Synapticu.

Domovská stránka projektu je http://pingus.seul.org/welcome.html

Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.