Novoroční

1886__130x90_2014Tak zase jako každý rok, máme tu i jeho konec. Ti, co dostali 13. plat, případně zlatého padáka, si musí opět rok počkat. Starý rok skončil, bilancujme.  Nový rok začíná a ti moudřejší si už žádná předsevzetí nedávají. Stejně žádná nesplní, tak jako politici nesplní žádný ze svých slibů.

Já si nic podobného neplánuji: S kouřením jsem přestal před 35 lety, holky se už za mnou neohlížejí a k doktorům nechodím, aby mi neobjevili nějakou systémovou chybu. Na nějaké žvásty o humanitě, etnické snášenlivosti a toleranci též už zvědav nejsem. Striktně odmítám nálepku, že jsem bílý rasista – mám přece doma barevný televizor. Na ten se ale nejčastěji dívám, když je právě vypnutý. Mému pracovnímu stolu opět vévodí barevný monitor a tiskárna preferuje zase jen černou barvu. Na ulicích absentuje bílá barva, sníh je údajně jen na horách a za severním polárním kruhem. Vodu v pevném skupenství mám pouze v mrazáku, v krabici se zmrzlinou, která je opět multicolor. Tak si nemám na co stěžovat, zmrzlinu často nemusím, před expirací ji vždy zachrání manželka.

V Novém roce přeji všem Linuxákům a Minťákům zvlášť, aby jim tak jako doposud, všechno fungovalo. Abychom si mohli být všichni radou i korunou nápomocni a tak, jak se zpívá v pěkné písničce o tom moudrém králi a Golemovi, že „ten dělá to a ten zas tohle, a všichni dohromady uděláme moc“. V časech, kdy se už nedá nikomu nic věřit, zůstává ostrov naděje s názvem Mint, a ten si navzdory chemtrails a tsunami budeme pěstovat a chránit. Budu rád, když se mi v tomto směru bude i literárně dařit, i když člověk nikdy neví…

Všem čtenářům mohu v dobrém úmyslu doporučit, aby při svém studiu cizích jazyků nezanedbávali ten svůj vlastní. Pomůže jim to i při pochopení odlišností cizího jazyka, ale především pochopení svých vlastních myšlenek. Potom ovšem nebude problém něco zajímavého na náš portál napsat, a o tom to všechno je: Nikdo není totiž tak chytrej, aby si vystačil s tím, co sám umí, ale pokud se s tím navzájem podělíme, tak jako v té pohádce „bude nás víc a nebudeme se báti vlka nic !“

Letos na nás čeká MINT 17 LTS, ale to nebude důvod k tomu, abychom svoji přízeň nevěnovali i předchozím verzím, které pro svoji funkčnost ještě dlouho opomíjené nebudou. Věnujme svoji přízeň i svým partnerům a partnerkám, abychom se mohli přes den nerušeně vzdělávat a tvořit. Protože jak praví lidová moudrost:

Žena, která nekřičí v noci, křičí přes den.

A kdo má potom v tom křiku přemýšlet a psát …

1887__430x590_2014_1

Old Bobby

 

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.