Cinnamon 2.0.xx – kompletně a s vámi – Kapitola 15 – Panel

Jedno z důležitých nastavení Cinnamonu, které jsem Vám sice nejmenoval v možnostech úpravy zobrazení, ale které je rovněž na první pohled viditelné. Nejdůležitější částí tohoto menu je nastavení rozvržení panelu. Příznivci původního vzhledu a chování Ubuntu si jistě zvolí možnost „Klasické (Panel nahoře i dole)“. Standartně je nastaven pouze spodní panel, po nastavení jiného rozvržení je samozřejmě nutné Cinnamon restartovat pomocí zadání „ALT“ + „F2“ a napsáním „r“ a stisknutím „Enter“. Po zprovoznění horního panelu je nutno po restartu zvolit editační mód a v něm si přetahat aplety, rozložení oken na panelu, zobrazení plochy apod. myší tak, jak je chceme mít umístěné. Poté editační mód ukončíme.

Panel_022

 

Bonus

Pro uživatele „Dualbootu“ a Windows máme také jeden typ. Stáhněte si do svých Windows Jettoolbar a provozujte Windows v podobě Linuxu. Snáze se tak připravíte na přechod, spouštění programů je rychlejší (jen jeden klik, ne dvojklik) a spousta dalších předností. K tomu si stáhněte český jazykový balíček.

Jettoolbar je nutné po nainstalování nastavit. Nastavuje se tak, že jej zařadíte do spuštění po startu (na to se Vás program zeptá). Pak odmítnete vytvoření oblíbených stránek a program se poprvé spustí. Onoho monstra zobrazeného nad lištou se nelekejte, teď jej musíte jen nastavit. V levé části klepněte myší (PTM) na možnost nastavení, zvolte „Velikost ikon“ – malé, „zobrazení kategorií“ – jen ikonami, poté si určete „pozici“ – nahoře. Pokud klepnete jinam než na začátek nebo klepnete druhým tlačítkem myši (LTM), zobrazí se možnost tvorby nové kategorie apod. Zde si můžete vytvořit novou a přetáhnout do ní např. některé zástupce z plochy nebo si vytvořit úplně nové …

Program i čeština jsou freeware a stáhnete je ze stránek:

http://www.cowonamerica.com/download/jettoolbar.html

Windows_jtb

 

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.