Cinnamon 2.0.xx – kompletně a s vámi – Kapitola 35 – Přihlašovací obrazovka

Otevřením této kapitoly nastavení Cinnamonu jsme se přesunuli z tématů věnovaných hardwaru do tématů věnovaných problematice Správy systému. Jejich zobrazení i změny vyžadují vždy zadání hesla správce. Pokud tedy nejste správcem svého systému, následující řádky Vám alespoň ukáží, co se před Vámi skrývá.

Naše první zastavení je u menu nazvaného „Přihlašovací obrazovka“. Po zadání hesla správce se před Vámi otevře třízáložkové menu, které v sobě skrývá i některá nastavení, která je dobré si upravit po každé instalaci. A o tom si teď právě povíme.

První záložka nesoucí jméno „Theme“ je záložkou, která Vám umožní změnit téma přihlašovací obrazovky, tedy té, která se zobrazí před spuštěním systému, a ve které zadáváte své přihlašovací údaje. Máte zde na výběr styl (HTML, GTK, GDM), nastavení uvítací zprávy a samozřejmě možnost přidat vlastní téma.

Předvolby přihlašovací obrazovky_054

Druhá záložka „Auto login“ je připravena pro možnost automatického nebo časového přihlášení do systému.

Předvolby přihlašovací obrazovky_055

 

Třetí záložka je tou, ve které já osobně dělám změny po každé instalaci Mintu pro nového uživatele, nastavuji tak Mint i pro již stávající uživatele Mintu. Zkrátka zde dělám změny vždy. A proč? Záložka s názvem „Options“ v sobě totiž skrývá jedno důležité nastavení a to sice možnost zaškrtnou záložku „Enable NumLock“. To ve zkratce řečeno znamená, že při spuštění úvodní obrazovky se mi zapne i NumLock a uživatelé jej tedy nemusí manuálně zapínat. V předchozích verzích tato volba chyběla a tak musel člověk dávat pozor na to, aby NumLock nezapomněl zapnout.

 

Tato záložka samozřejmě obsahuje ještě další nastavení, vše si můžete prohlédnout na následujícím obrázku.

Předvolby přihlašovací obrazovky_056

 

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.