Instalace TeamViewer 9 Beta v Linux Mintu

1750__90x90_tvJak už mnozí z vás vědí, je aplikace TeamViewer nesvobodný software, určený pro vzdálenou správu počítačů přes internet. Nedávno byla vydána beta verze TeamVieweru 9, a tak bych vám rád v dnešním článku předvedl, jak si jej nainstalovat v Linux Mintu.

Ač se nejedná o svobodnou aplikaci (já raději ty svobodné), i přesto bych rád našim uživatelům ukázal , jak si tento nástroj nainstalovat. Pro ty, kteří se rozhodují přejít z komerčních operačních systémů a jsou na něj zvyklí, může být i tato skutečnost jednou z rozhodujících na misce vah. Jedná se o jednoduchou aplikaci, s jednoduchou obsluhou i ovládáním. Vzdálená správa počítače je s tímto programem hotovou hračkou.

 

1751__420x340_tv1

 

1752__420x340_tv2

 

1753__420x340_tv3

 

Instalace v Linux Mintu

TeamViewer 9 beta není pro Mint k dispozici v žádném repozitáři, takže pro jeho instalaci si musíte stáhnout potřebný balík z oficiálních stránek a poté si aplikaci nainstalovat pomocí dpkg. Při zadávání příkazů v terminálu postupujte přesně podle pokynů pro vaší architekturu, aby byla jeho instalace úspěšná.

Pro instalaci v 32-bitovém systému zadejte tyto příkazy v terminálu:

Příkazy terminálu:
wget download.teamviewer.com/download/version_9x/teamviewer_linux.deb
sudo dpkg -i teamviewer_linux.deb
sudo apt-get install -f

 

Pro instalaci v 64-bitovém systému zadejte tyto příkazy v terminálu:

Příkazy terminálu:
wget download.teamviewer.com/download/version_9x/teamviewer_linux_x64.deb
sudo dpkg -i teamviewer_linux_x64.deb
sudo apt-get install -f

 

Následně se vám zobrazí ikona pro spuštění aplikace v Menu > Internet > TeamViewer 9.

Aplikace je dostupná jak v češtině, tak i ve slovenštině. Jen upozorňuji, že se jedná o beta verzi, tudíž se mohou objevit nějaké nepředvídatelné a podivné „ošibky“. Mně například nešla ani za nic nainstalovat 64-bitová verze (samozřejmě na 64-bitovou architekturu). S 32-bitovou verzí na 64-bitové architektuře žádný problém při instalaci nebyl.

Přeji příjemnou vzdálenou správu.

 

 

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.