Skvělý motiv Malys-deda v Linux Mintu

1516__100x100_mdV dnešním článku se po nějakém čase budeme věnovat motivům pracovního prostředí, konkrétně jednomu, který mě natolik zaujal svou propracovaností a barevným sladěním, že ho zkrátka musím doporučit. Má název Malys-deda a jeho autorem je nám již dobře známý a nebojím se říci guru motivů pracovních prostředí a ikon, vystupující pod nickem Malys.

Motiv Malys-deda je tmavé téma se skvělou barevnou kombinací modré a černé. Malys pracoval na toto tématu dlouhou dobu a tomu odpovídá i výsledek, který je famózní. S naprostým klidem tady prohlašuji, že je to nejlepší motiv, jaký jsem kdy viděl a měl na svém desktopu a jen tiše smekám a závidím (v dobrém) Malysovi jeho um a cit nejen pro barvy. Nápadité je rovněž umístění a tvar ovládacích prvků oken a také jejich pozadí, tvořené jemnou mřížkou, která tam prostě „sedí“.

Sám jsem si jej nasadil v Linux Mintu 15 s pracovním prostředím MATE, kde pracuje naprosto bez problémů. Motiv je navržen pro GTK+ 3.6, Gnome Shell 3.6, ale pracuje i ve verzi GTK+ Gnome Shell 3.4. S  Gnome Shell ve verzi 3.8 má GTK údajně nějaké problémy. V Gnome Shell také vypadá skvěle zaoblený panel a krásný je i podklad v menu aktivit.

 

1517__420x340_md1

 

Instalace v Linux Mintu

Je velice snadná a lze jí provést dvěma způsoby. První možností je, že si stáhnete potřebný archiv z tohoto odkazu. Rozbalenou složku si otevřete a z ní si nakopírujte adresář  malys-deda do skryté složky .themes v domovském adresáři. Co se mi hodně líbí, je přítomnost náležitého fontu (Bahamas) i wallpapperu přímo v adresáři. Takhle přesně si představuji, že má motiv vypadat, neboť písmo i tapeta je nedílnou součástí tématu.

Druhou možností je instalace pomocí repozitáře PPA. Otevřete si tedy terminál a zadejte následující příkazy:

Příkazy terminálu:
sudo add-apt-repository ppa:noobslab/malys-themes
sudo apt-get update
sudo apt-get install malys-deda

 

Poté už si jen stačí tento motiv vybrat v nastavení pracovního prostředí nebo pomocí nástroje Ubuntu Tweak.

Co dodat. Snad jen Malysovi poděkovat za skvělou práci a těšit se na další motiv pracovního prostředí či ikon z jeho pera.

 

Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Jedna reakce na Skvělý motiv Malys-deda v Linux Mintu

  1. malys říká:

    Děkuji za skvělou recenzi,potěšila mě 🙂