Správce schránky Diodon v Linux Mintu

1321__100x100_diodonDnes si představíme další z celé řady správců schránky, použitelných v Linux Mintu. Má název Diodon a jedná se o velmi pohodlného a lehkého správce schránky, který je napsán v jazyce Vala. Je sice speciálně navržen pro pracovní prostředí Unity, ale bez problémů funguje také v Cinnamonu, Xfce i Gnome. Další jeho výhodou jsou nízké nároky na systémovou paměť a splňuje všechny nároky pro používání schránky. Primárně jej lze použít jako jakýsi ukazatel, v němž se zobrazí všechny předchozí zkopírované položky.

K dispozici je také možnost vymazat celou historii schránky. Nastavení nástroje Diodon nabízí řadu možností pro zlepšení pohodlí uživatele. Poslední vydaná verze navíc přináší jeho další vylepšení, opravy chyb a odstranění různých problémů.

 

1322__420x340_diodon1

 

Chcete-li si tedy aplikaci Diodon nainstalovat a vyzkoušet či používat v Linux Mintu, otevřete si terminál (např. Ctrl+Alt+T) a zadejte následující příkazy:

Nejprve si přidejte potřebný repozitář příkazem:

Příkaz terminálu:
sudo add-apt-repository ppa:diodon-team/stable

Dále aktualizujte databázi softwaru:

Příkaz terminálu:
sudo apt-get update

A nainstalujte Diodon:

Příkaz terminálu:
sudo apt-get install diodon

Poté se vám ikona pro spuštění aplikace zobrazí v Menu > Příslušenství > Diodon.

Správce schránky Diodon je lokalizován do češtiny, jak je na tom se slovenštinou se mi bohužel zjistit nepodařilo. Když tak tento poznatek přidejte do komentářů pod článkem.

Domovskou stránku projektu najdete na Launchpadu – https://launchpad.net/diodon.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.