Prázdninový volnoběh

1336__100x140_prazdinyMáme to teď o prázdninách trochu volnější, dokonce je teplo, snad až příliš a tak naše spisovatelská „elita“ se taky trochu fláká. Nesdílím názor, že na internetu by jsme měli být furt, je dobře trochu vypadnout. Po návratu zjistíme, že i bez nás všechno fungovalo, i když, jak bude napsáno, stejně to čte jen pár lidí.

V každém případě nezaškodí, když si každý z nás položí otázku, do jaké míry jsme závislí, do toho nepočítám naši Mintí stránku(!) Okolo těch závislostí jsem si našel, už nevím, kde to bylo, takovou zajímavou informaci o závislostech v ČR.

 

Analytici agentury Bloomberg vycházeli ze známých údajů:

Ve spotřebě alkoholu jsme na čtvrtém místě ve světě. 

Konzumace drog nám zajišťuje šesté místo ve světě – a počítají se do toho i léky. Množství tabáku nás řadí na deváté místo. 

V hazardních hrách jsme dokonce až dvanáctí ve světě. 

Když se však veškeré ukazatele dají dohromady, vyjde z toho, že Češi holdují některým (nebo všem) z těchto neřestí nejčastěji na světě. Zřejmě příznačné je, že na druhém místě jsou Slováci. Nejvíce alkoholu se pije v Bělorusku, nejvíce cigaret se spotřebuje v Bulharsku, největší spotřeba drog je v Izraeli a hazardu nejvíce holdují na Filipínách. 

 

Můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se dá dělat: když se sečte a zprůměruje alkohol, drogy, cigarety a hazard, jsou Češi nejzkaženější na světě!

No řekněte, není to dobrý pocit patřit k takové elitní špičce? Jaké neřesti holdujete?

To není všechno, kromě standartních řestí máme tedy nadmnožinu neřestí. Různí kňubové jsou už jen menšinou v kvantech nekňubů. Konstituce je nahrazována restitucí a prostitucí, protekce se snoubí s korupcí … mám pokračovat ? … raději ne, stejně to teď při těch subtropických teplotách nikdo nečte.

 

Tak vidíte, a to bych měl dnes psát o softwéru a o Mintu?

Na to jsou přece zbývající redaktoři, kteří s pravidelnou frekvencí 1-2 článků denně drží naši komunitu při životě. Nevím sice, kolik z nich je právě na dovolené, ale Satapouch se právě vrátil a jede jak drak !

Co dělat, když Old Bobby do těch svých počítačových postřehů zamíchá občas nějakou ekonomiku nebo politiku? Je to politicky korektní? Má to vůbec místo na Linuxovém portálu ? Možná, protože pokud politici dovedou ekonomiku tam, kam jim to nařídili jejich chlebodárci, tak si namísto nové tiskárny koupíte něco k snědku a bude po výplatě. A to ještě si musíme něco odložit na ty vaše neřesti !!!

Kruh se uzavřel, jsme zase na začátku. Bez drogy to prostě nepůjde, jinak by se člověk zbláznil. Ale není důvod k obavám, protože jak říkával feldkurát Katz ve Švejkovi: „To se nám to hoduje, když nám lidi (banky) půjčujou!“ Že nejsou peníze ? Nevadí, vytiskneme !

 

Pěkné prožití dovolené přeje všem Minťákům

Old Bobby

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.