Motivy Cinnamonu Bigfoot-Red a Bigfoot-Ergonomy

1017__100x120_bigJiž delší dobu jsme si nepředstavili žádný z motivů pro pracovní prostředí Cinnamon. Dnes to tedy napravíme a představíme si hned dva, které byly nedávno updatovány. Oba pochází z rodiny motivů Bigfoot, jsou poměrně povedené a stojí za vyzkoušení.

Motivy Cinnamonu Bigfoot-Red a Bigfoot-Ergonomy vytvořil R Jain na základě vynikajícího motivu Faience. Jsou inspirovány motivy Luna a KDE glass. Tyto motivy udělají z vašeho Cinnamonu opravdu cool záležitost. Autorovi bych opět vytkl jen použitý font, což stále stejný problém, mnohokrát již zde zmíněný. Bohužel ani v Cinnamonu 1.8 ještě není implementováno nastavení písma motivu a tak se případná změna fontu musí provést v souboru Css u daného motivu.

 

Bigfoot-Red

Bigfoot-Red je motiv, jak již název napovídá, laděný do červeno-hnědých odstínů. Ač to není zrovna kombinace barev, která by mě osobně nějak uchvacovala, tak tomuto motivu docela sluší a panel i menu působí celkem vyváženě.

 

1018__420x340_big1

 

Chcete-li si tedy motiv Bigfoot-Red nainstalovat v Linux Mintu, otevřete terminál (např. klávesami Ctrl + Alt + T ) a zadejte následující příkazy:

Nejprve přidejte repozitář s balíčkem motivu:

Příkaz terminálu:
sudo add-apt-repository ppa:noobslab/themes
 

Aktualizujte databázi softwaru:

Příkaz terminálu:
sudo apt-get update
 

Nakonec nainstalujte vlastní motiv:

Příkazy terminálu:
sudo apt-get install bigfootred-cinnamon

Bigfoot-Ergonomy

Motiv Bigfoot-Ergonomy je laděn do tmavě modrých odstínů a v kombinaci s vhodně zvoleným motivem GTK+ určitě zvedne vzhled vašeho desktopu. O použitém písmu se raději nezmiňuji, osobně bych ho okamžitě změnil na hezčí.

 

1019__420x340_big2

 

Chcete-li si tedy motiv Bigfoot-Ergonomy nainstalovat v Linux Mintu, otevřete terminál (např. klávesami Ctrl + Alt + T ) a zadejte následující příkazy:

Nejprve přidejte repozitář s balíčkem motivu:

Příkazy terminálu:
sudo add-apt-repository ppa:noobslab/themes
 

Aktualizujte databázi softwaru:

Příkazy terminálu:
sudo apt-get update
 

Nakonec nainstalujte vlastní motiv:

Příkazy terminálu:
sudo apt-get install bigfootblue-cinnamon
 

Pokud jste už instalovali předchozí motiv, tak první dva příkazy můžete vynechat.

Nastavení daného motivu je triviální záležitost, proto jej zde nebudu rozvádět. Oba motivy jsou kompatibilní se Cinnamonem 1.8, tudíž je můžete použít i v nejnovějším LM 15 RC.

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.