TV-Maxe – televize ve vašem Linux Mintu

[singlepic id=797 w=220 h=90 float=right]TV-Maxe, aplikace pro on-line sledování televizních stanic pomocí různých zdrojů, jako je např. Sopcast, byl vydán ve verzi 0.09. Jedná se o open-source projekt pod svobodnou licencí GNU GPL v3.

Aplikace přináší ve výchozím nastavení dva seznamy TV kanálů: mezinárodní a jeden rumunský – více neoficiálních seznamů je k dispozici na wiki stránce aplikace a samozřejmě si můžete ručně přidat i další, vámi zvolené kanály. TV-Maxe má kromě jiné i funkci HTTP vzdálené ovládání, GStreamer, VLC, MPlayer backendy a další.

Nejnovější TV Maxe 0.09 přináší podporu motivů, dále funkci, která umožňuje nahrávání streamů (tato funkce je ve verzi alfa, takže se mohou objevit i nějaké buggy), podpora plánování, automatické vypnutí, lepší podpora pro soubory m3u8, vylepšené uživatelské rozhraní a další opravy a drobné změny.

Nová funkce nahrávání může být ještě vylepšena přímo v nastavení TV-Maxe: můžete si nastavit kvalitu nahrávání, stejně jako audio / video kodek a formát souboru. Zde je několik screenshotů:

 

[singlepic id=798 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=799 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=800 w=420 h=340 float=center]

 

Instalace TV-Maxe

Chcete-li si nainstalovat aplikaci TV-Maxe v Linux Mintu, musíte si přidat nový PPA (pokud máte starý PPA, tak jej odstraňte) a poté instalovat, zadáním následujících příkazů v terminálu:

user@computer:$ sudo add-apt-repository ppa:venerix/pkg

user@computer:$ sudo apt-get update

user@computer:$ sudo apt-get install tv-maxe

 

Aby bylo možné přehrávat ze streamů, musíte si také nainstalovat tyto další balíčky zadáním tohoto příkazu:

user@computer:$ sudo apt-get install libmp3lame0 libavcodec-extra-53

 

Po instalaci se vám zobrazí ikona pro spuštění aplikace v Menu -> Zvuk&video ->TV-MAXE. Domovskou stránku projektu najdete na https://code.google.com/p/tv-maxe/, kde je i výše zmíněná wiki se seznamy dalších televizních stanic, které je možné si do programu přidat.

Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

2 reakce na TV-Maxe – televize ve vašem Linux Mintu

  1. Hemmmmy říká:

    Mr. Satapouch,
    diky za clanek. Dobra prace. Delate to dobre, pochvala.

  2. Ondřej Kolín říká:

    Jo, Satapouch je dobrej tahoun 😉