Package Converter – převod mezi různými typy balíčků

[singlepic id=713 w=90 h=90 float=right]Tu a tam je vám může stát, že potřebujete převést nějaký balíček softwaru do jiného typu archivu, než je k dispozici. Pro tento účel je vhodná aplikace Package Converter, která dokáže provádět vzájemnou konverzi formátů souborů Red Hat rpm, Debian deb, Stampede slp, Slackware tgz, a Solaris pkg. Pokud tedy chcete použít v Linux Mintu balíček z jiné linuxové distribuce, můžete jej pomocí Package Converteru převést do svého preferovaného formátu balíčku (v našem případě .deb) a poté si jej nainstalovat. Není ovšem žádná záruka, že vám konvertovaný balíček bude správně fungovat a tudíž nemusí fungovat ani nainstalovaný program. Package Converter také podporuje balíčky LSB. Můžete tedy konvertovat mezi deb, rpm, tgz, LSB, slp, pkg, a to vzájemně mezi všemi.

Package Converter je napsán v jazyku REALbasic.

 

[singlepic id=712 w=420 h=340 float=center]

 

Závislosti:

  • alien
  • fakeroot

 

Standardní funkce:

  • převod mezi formáty deb, rpm, tgz, LSB, slp, pkg
  • podpora vzájemné konverze
  • GUI rozhraní

ejte

Instalace balíčku Package Converter v Linux Mintu

Nejprve si musíte stáhnout potřebný .deb balíček z tohoho odkazu, poté jej nainstalujete dvojklikem na stažený archiv. Ikona aplikace se vám zobrazí v Menu -> Systémové nástroje -> Package Converter.

 

Použití

Stačí jen vybrat soubor s balíčkem, který chcete převést a zadat složku, do které chcete uložit výsledný soubor. Dále zadejte formát balíčku, do kterého jej chcete převést.

Např. chcete-li převést soubor opera.rpm do formátu .deb v domovské složce:

Nejprve vyberte soubor opera.rpm. a poté domovskou složku pro uložení výsledného souboru .deb.

Následně vyberte ze seznamu balíčků typ .deb a klepněte na tlačítko „Convert!

 

Známé-chyby:

  • Cesta k souboru a cesta k výsledné složce nesmí obsahovat žádné mezery, jinak se konverze nezdaří. Příklad: /home/uživatel/nejaka_slozka/opera.deb
  • Pole pro zadání názvu nepodporuje issue-2. Musíte zadat výstupní název kliknutím do výstupního okna pomocí kláves CTRL + A + C a počkat několik sekund, než stisknete C
  • Chcete-li použít popis balíčku, zadejte jej do uvozovek,  např. „Balíček Opera je bla bla …“, jinak se při konverzi vyskytne chyba.

Domovská stránka projektu je https://code.google.com/p/foxoman/, kde najdete i jiné zajímavé aplikace.

 

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.