Motiv Cinnamonu Crudeoil

[singlepic id=726 w=220 h=100 float=right]Po dlouhé době jsem objevil nový motiv Cinnamonu s názvem Crudeoil, a tak se s vámi o něj podělím a zalíbí-li se vám, můžete si ho i stáhnout a nainstalovat.

Crudeoil je velmi podařený motiv, vyvedený ve zvláštním, tmavě zeleném odstínu. Hlavní panel má pěkný barevný přechod, menu je lehce transparentní. Autorem motivu je Dee, který odvedl opravdu pěknou práci. Crudeoil se bude hodit spíše k tmavším tématům dekorace oken a GTK+, ale ani se světlými to nevypadá špatně, vynikne právě ten kontrast.

 

[singlepic id=727 w=420 h=340 float=center]

 

Výtka se bohužel bude opět týkat použitých fontů. Autor použil písma Sans a Sans-serif, což se mi opravdu nelíbí, neboť zejména na panelu vypadá písmo humpolácky. Stačí však použít např. font Felipe nebo Nikodecs a výsledek je o něčem jiném. Stále mi však není jasné, proč si dá někdo práci s vytvořením pěkného motivu a pak to zkazí použitým fontem. Jak si font motivu změnit jsme zde již několikrát zmiňovali, ale raději to ještě zopakujeme. Ve složce motivu si otevřete textový soubor cinnamon.css a na 6. řádku najdete text:

font-family: sans, sans-serif;

Zde přepište názvy fontů sans a sans-serif na ty, které chcete použít. Jen podotýkám, že použité písmo musíte mít v systému nainstalované, jinak se vám samozřejmě v motivu nezobrazí. Načež soubor uložte, uzavřete a změna písma je ukončená.

 

Instalace

Instalace motivu je jednoduchá a zvládne jí každý. Potřebný archiv si stáhněte z tohoto odkazu. Rozbalený archiv poté nakopírujte do skryté složky .themes v domovském adresáři. Druhou variantou je nakopírovat rozbalený archiv pod rootem do /usr/share/themes. Teď už si jen vyberte nainstalovaný motiv v Nastavení Cinnamonu nebo pomocí nástroje Ubuntu Tweak a máte hotovo.

Pokud vás zaujal i použitý wallpaper, můžete si ho stáhnout zde.

Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.