MeMaker – tvorba avatarů v Linux Mintu

[singlepic id=517 w=220 h=100 float=right]MeMaker je malý, jednoduchý open-source nástroj, který vám umožní vytvářet zajímavé avatary pro různá využití. Například jsou to fóra, facebook, twitter, chatovací místnosti atd. Tato aplikace je velmi malá co se týče velikosti, ale naopak velká svými možnostmi a funkcemi. Při vytváření vašeho avatara si můžete vybrat z několika různých stylů: plazmoid, cocohead, umělecký, glyphface, zvířecí cookies, plastidudes a free-styly. K dispozici je také mnoho různých typů vlasů, očí, úst, tvarů obličeje apod., ze kterých si můžete vytvořit váš jedinečný avatar. Po dokončení avataru jej můžete uložit ve formátech PNG, BMP, SVG nebo Gnome avatar. Exportované obrázky budou mít průhledné pozadí.

 

[singlepic id=518 w=420 h=340 float=center]

 

Na ukázku je zde avatar, vytvořený ve stylu Freestyle:

 

[singlepic id=519 w=420 h=340 float=center]

 

A ještě jeden v uměleckém stylu:

 

[singlepic id=520 w=420 h=340 float=center]

 

A co je to vlastně ten avatar. Dle moudré wiki je definice avataru tato:

Avatar je prezentace uživatele počítače, ať už v podobě třídimenzionálního modelu, používaného v počítačových hrách, dvoudimenzionálních ikon (obrázků), používaných na internetových fórech a dalších komunitních akcích apod. Tento „objekt“ představuje ztělesnění uživatele. Termín „avatar“ může také se odkazovat na vlastnosti uživatele spojené s přezdívkou nebo postavením uživatele internetu.

Tolik citát z chytré wiki. Program jsem vyzkoušel v Linux Mintu 14 s prostředím Cinnamon, kde pracuje naprosto bez problémů. Instalace je také velice jednoduchá, neboť se MeMaker nachází ve standardních repozitářích Linux Mintu. Stačí tedy zadat jeho název ve vyhledávacím poli Správce software nebo Synapticu a poté klikacím způsobem instalovat. Druhou možností je instalace MeMakeru pomocí terminálu (v rámci výuky práce s terminálem), a to zadáním příkazu:

sudo apt-get install memaker

 

Po instalaci se ikona aplikace objeví v Menu -> Grafika -> MeMaker, jejíž pomocí pak můžete program spouštět. Domovská stránka projektu je http://www.memaker.org/#. Přeji příjemnou zábavu při tvorbě vlastních avatarů.

Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.