Applet Cinnamonu Gmail Checker 1.0

[singlepic id=644 w=220 h=100 float=right]Již delší dobu bylo pusto a prázdno na poli appletů pro pracovní prostředí Cinnamon. Až včera došlo ke změně a objevil se jeden poměrně povedený a užitečný applet s názvem Gmail Checker 1.0. Ten na rozdíl od podobného appletu je mnohem bezpečnější, neboť uživatelské jméno a heslo účtu jsou uschovány v klíčence Gnome. Pokud tedy máte zřízen Gmail emailový účet, stojí tento applet alespoň za vyzkoušení.

 

POPIS
=====

Gmail Checker využívá čtečku Atom pro příjem a upozorňování na nové emaily. Ikona Checker Gmail na panelu se „rozsvítí“, když obdržíte nový email a zobrazí počet vašich nepřečtených emailů. Tyto nepřečtené e-maily jsou zobrazeny jako menu po kliknutí na ikonu Gmail Checker na hlavním panelu.

Schránka Gmail je ve výchozím nastavení kontrolována s frekvencí 5 minut, ale můžete kdykoliv spustit ruční kontrolu obsahu schránky: klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu Gmail Checker -> Check.

Tento applet vychází a je vytvořen na základě:

  • Gmail Notifier Cinnamon appletu od autora denisigo
  • Ikon z projektu gmail-plasmoid

 

[singlepic id=645 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=646 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=647 w=420 h=340 float=center]

 

NASTAVENÍ
==========

Nakonfigurování appletu pro příjem emailů z Gmail účtu: Klikněte pravým tlačítkem na ikonu Gmail Checker na hlavním panelu -> Login & Pass. Zobrazí se konzole s dotazem na vaše uživatelské jméno a heslo od  Gmail účtu, které jsou následně uloženy do klíčenky GNOME. S těmito údaji se pak Gmail Checker pokusí připojit ke službě Gmail. Tímto způsobem si kdykoliv můžete vaše přihlašovací údaje změnit. Další dvě možnosti nastavení lze změnit na začátku souboru applet.js:

  • Maximální počet e-mailů zobrazovaných v kontextovém menu
  • Změnu frekvence kontroly schránky změníte úpravou souboru applet.js a restartem Cinnamonu, aby se změna projevila.

 

DOPORUČENÝ SOFTWARE
======================

  • Klíčenka Gnome – vzhledem k tomu, že Gmail Checker ukládá citlivé údaje do klíčenky GNOME
  • Python 2
  • Python 2 binding pro klíčenky GNOME – potřebný k naprogramování přístupu do klíčenky GNOME
  • gnome-terminál – používán jako GUI rozhraní pro zadání uživatelského jména a hesla pro Gmail schránku

 

Pokud vás tedy tento applet zaujal a chcete si jej nainstalovat, stáhněte si potřebný archiv z tohoto odkazu. Poté jej rozbalte a nakopírujte do skyté složky v domovském adresáři .local/share/cinnamon/applets. Následně jej aktivujte v nastavení Cinnamonu -> Applety, zatržením políčka u Gmail Checker nebo klikněte pravým tlačítkem myši na hlavní panel -> Přidat applety na panel.

Štítky , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.