Vyzkoušejte E17 v Linux Mintu

[singlepic id=306 w=220 h=100 float=right]Nedávno byla vydána nová  verze desktopového prostředí Enlightenment 0.17 (E17) a tak je tu možnost si jej vyzkoušet i na našem distru Linux Mint. E17 není jen správce oken pro Linux/X11, ale obsahuje také celou sadu knihoven, které vám pomohou vytvořit krásné uživatelské prostředí s vynaložením mnohem menšího úsilí, než dříve, kdy jste se museli prát s tradičními sadami nástrojů, nemluvě o tradičních správcích oken. E17 lze použít na malých mobilních zařízeních jako jsou mobilní telefony, ale i na silných vícejádrových počítačích, pro které jsou hlavním vývojovým prostředím.

[singlepic id=308 w=420 h=340 float=center]

E17 poskytuje jak tradiční sadu nástrojů používanou v Elementary, tak i objektové plátno (Evy) s rychlou manipulací s objekty (Edje). Vše můžete různě kombinovat, a to i vrstvit na sebe pomocí alfa kanálů a v-takt. Rovněž lze provádět 3D transformace pro všechny objekty. Možnosti nastavení v tomto pracovním prostření jsou opravdu obrovské a notoričtí hračičkové si zde opravdu přijdou na své.

[singlepic id=309 w=420 h=340 float=center]

 

Chcete-li si nainstalovat pracovní prostředí E17 v Linux Mintu otevřete terminál (např. Ctrl+Alt+T) a zadejte následující příkazy:

  • sudo add-apt-repository ppa:hannes-janetzek/enlightenment-svn
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install e17

Nyní se odhlašte a při dalším přihlášení si zvolte sezení Enlightenment. Při prvním přihlášení vás systém provede krátkým nastavením E17, které si samozřejmě později můžete změnit. Defaultní motiv není žádná sláva, ale na webu http://e17- stuff.org/ je jich celá řada a určitě si vyberete.

[singlepic id=307 w=420 h=340 float=center]

 

Pokud se vám pracovní prostředí E17 nezajídá, tak pro odinstalaci otevřete terminál (např. Ctrl+Alt+T) a zadejte následující příkazy:

  • sudo apt-get remove e17 e17-data libecore* libedbus1 libedje-bin libedje1 libeet1 libefreet1 libembryo1 libeina1 libevas* libembryo-bin
  • sudo apt-get purge e17 e17-data libecore* libedbus1 libedje-bin libedje1 libeet1 libefreet1 libembryo1 libeina1 libevas* libembryo-bin

 

Pro podrobnější popis a další informace navštivte web projektu.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.