Nová verze uGet download manageru

[singlepic id=477 w=220 h=100 float=right]Nedávno byla vydána nová verze uGet download manageru s označením 1.10.3. UGet je GTK3 download manažer, který může při použití pluginu aria2 (příkazový řádek download akcelerátoru, používající rychlé apt) výrazně urychlit stahování a je vhodný i pro použití v Linux Mintu.

Přichází například s těmito funkcemi: sledování schránky, plánovač, historie stahování, dávkové stahování, podpora více protokolů (HTTP, HTTPS, FTP, BitTorrent nebo Metalink – poslední 2 vyžadují plugin aria2), import souborů HTML a TXT, podpora proxy, kontrola cookie, uživatelský agent a řada dalších.

Úplný seznam funkcí naleznete na tomto odkazu.

 

Změny v poslední verzi uGet 1.10.3:

  • přidány nové možnosti stahování – „Mirrory“;
  • změněny klávesové zkratky, Shift + Delete odstraní data, Ctrl + Delete smaže soubor s daty;
  • změněno logo a ikona;
  • přeskupeny položky;
  • přidány & aktualizovány překlady.

 

[singlepic id=478 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=479 w=420 h=340 float=center]

 

[singlepic id=480 w=420 h=340 float=center]

 

Instalace uGet download manageru v Linux Mintu

Starší verze uGet download manageru je k dispozici ve standardních repozitářích (1.8.x), tato nová verze má však přidáno řadu dalších funkcí a byly i opraveny chyby. Navíc má i podporu GTK3 a appindicator, takže vřele doporučuji používat oficiální stabilní uGet PPA.

Chcete-li si tedy přidat uGet stabilní PVS a instalovat uGet a aria2 v Linux Mintu 14 a 13, zadejte v terminálu následující příkazy:

sudo add-apt-repository ppa:plushuang-tw/uget-stable


sudo apt-get update
sudo apt-get install uget aria2

 

Chcete-li poté povolit plugin aria2, jděte v menu uGet do „Upravit -> Nastavení“ a na kartě „Zásuvný modul„, zaškrtněte políčko „Aktivovat aria2 zásuvný modul„. Potom při přidání nového stahování, si budete moci nastavit v uGet použití více připojení pro stahování v dialogovém okně „Nové stahování„.

Tip: Nainstalujete-li uGet z jeho oficiálního repozitáře, tak zjistíte, že používá ve výchozím nastavení Ubuntu AppIndicator. Pokud používáte např. GNOME Shell a nechcete, aby se indikátor používal a zobrazoval, zakažte jej pomocí následujícího příkazu v terminálu:

 sed -i "s/AppIndicator value='1'/AppIndicator value='0'/g" ~/.config/uGet/Setting.xml

 

Po instalaci se vám zobrazí ikona aplikace uGet v „Menu -> Internet -> uGet„. Práce s programem je poměrně intuitivní, a tak jí zde není třeba příliš rozvádět, navíc je aplikace obstojně přeložena do češtiny. UGet jsem testoval na LM14 v pracovním prostředí Cinnamon, bez sebemenších problémů. Domovská stránka projektu je http://uget.visuex.com/, kde najdete další informace. Přeji příjemné stahování s tímto šikovným programem.

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Jedna reakce na Nová verze uGet download manageru

  1. Ziktofel říká:

    koukam, ze tady pro zmenu wordpress rozhodil uvozovky v prikazu