Další tři nové applety pro Cinnamon

[singlepic id=310 w=220 h=100 float=right]V uplynulých třech dnech byly vydány další tři nové applety pro pracovní prostředí Cinnamon, a tak je naší povinností naše čtenáře a uživatele s nimi seznámit. Jak je vidět, že poslední dobou se autoři appletů opravdu snaží a jejich množství se začíná přibližovat množství appletů pro Gnome Shell. Nyní si nové applety pro Cinnamon přiblížíme trochu více.

 

První applet: GPU Temperature (ATI and NVIDIA) 1.1.0

Jak již sám název napovídá, tento applet monitoruje teplotu vašeho GPU, ať už na bázi ATI (jeden) nebo NVIDIA GPU (jeden nebo více). Pro NVIDIA GPU applet vyžaduje, aby příkaz nvidia-SMI byl instalován s binárním ovladačem NVIDIA. Pro ATI GPU vyžaduje applet opensource ATI ovladače a aplikaci lm-sensors, neboť v současné době funguje pouze pro link Radeon GPU.

[singlepic id=313 w=420 h=340 float=center]

Pokud si tedy chcete applet GPU Temperature (ATI and NVIDIA) 1.1.0 nainstalovat stáhněte si potřebný archiv z tohoto odkazu. Po stažení jej rozbalte v domovském adresáři do skryté složky .local/share/cinnamon/applets. Poté si daný applet zaškrtněte v poli pro přidání appletů v nastavení Cinnamonu. Možná bude v některých případech nutné Cinnamon restartovat, v mém případě to nutné nebylo.

 

Druhý applet: Sports-udpate 1.0

Tento applet vám bude živě zobrazovat skóre aktuálních sportovních událostí. V současnosti tento applet bohužel poskytuje aktuální skóre pouze pro spoty v USA (a NHL, jak známo, neběží), ale v budoucnu autor přislíbil nastavení dalších možností. Takže nyní lze živě sledovat:

* Basketbal (NBA)
* Basketbal (WNBA)
* Basketbal (NCAA)
* Americký fotbal (NFL)
* Baseball (MLB)
* Lední hokej (NHL)

[singlepic id=312 w=420 h=340 float=center]

Instalace je obdobná jako v předešlém případě. Po stažení jej rozbalte v domovském adresáři do skryté složky .local/share/cinnamon/applets. Poté si daný applet zaškrtněte v poli pro přidání appletů v nastavení Cinnamonu.

Aktuální skóre pro jednotlivé sporty je zobrazeno po kliknutí na danou položku v appletu. Na stránku nastavení se dostanete kliknutím pravým tlačítkem myši na applet. Toto vám umožní vybrat sporty, pro které mají být výsledky zobrazovány a rovněž umožňuje uživateli zvolit si časový interval aktualizace. Ve výchozím nastavení applet zobrazuje aktuální skóre pro všechny výše uvedené druhy sportů a výchozí obnovovací interval je 60 sekund.  Případné aktualizace a nové verze autor přislíbil uvádět v mailing listu.

 

Třetí applet: Shutdown Menu With Icons 1.0.0

Applet Shutdown Menu With Icons 1.0.0 vychází z z appletu System Shutdown and Restart Applet od autora Shelley.  Zde byly změněn kód pro přidávání ikon.

POPIS
Tento applet vám přidá ikonu v panelu Cinnamonu, která bude obsahovat tyto možnosti:
* Vypnutí
* Restart
* Odhlášení
* Pozastavení
* Hibernace
* Uzamčení obrazovky

Po klinutí už nejsou k dispozici žádné potvrzovací zprávy a zadaná činnost je okamžitě vykonána!

[singlepic id=311 w=420 h=340 float=center]

Instalace je obdobná jako v předešlých dvou případech. Po stažení jej rozbalte v domovském adresáři do skryté složky .local/share/cinnamon/applets. Poté si daný applet zaškrtněte v poli pro přidání appletů v nastavení Cinnamonu.

NASTAVENÍ
Chcete-li přidat, odebrat nebo změnit pořadí položek v menu, klepněte pravým tlačítkem myši na applet a zvolte „Upravit“
Tím se otevře rovnou zdrojový kód appletu. Kód v řádcích 70 až 85 jsou „ty pravé“ řádky pro úpravu nabídky.

* Můžete zakomentovat tyto řádky, čímž se odstraní položka nabídky
* Můžete odkomentovat tyto řádky pro opětovnou aktivaci položky menu
* Můžete vyjmout a vložit řádek do jiného místa, a tak změnit pořadí položek v menu
* Můžete přidáním do „this.menu.addMenuItem (new PopupMenu.PopupSeparatorMenuItem ());“ a tak vytvořit i oddělovač

Poté musíte restartovat Cinnamon, aby se všechny změny projevily.

To je z dnešní dávky appletů vše a já nepochybuji, že se v brzké době objeví další, se kterými vás budeme moci na našich stránkách seznámit.

 

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.