Conky Gold 0.1

[singlepic id=328 w=220 h=100 float=right]V dnešním článku se po nějakém čase vrátíme k monitorovací aplikaci Conky. Již jsme o ní několikrát psali a jelikož jsem včera jeden zajímavý motiv této aplikace objevil, tak se s vámi o něj dnes podělím.

Jedná se o zajímavý motiv Conky, s názvem Conky Gold 0.1, kde základními barvami jsou červená a oranžová. V kombinaci s rings.Lua v podobných odstínech působí zajímavě, ale přiznám se, že na můj vkus je to příliš „řvavé“. S tmavším tématem a pozadím tato barevná kombinace působí tak nějak podivně. Patrně by se hodilo spíše nějaké pestřejší téma světlejších odstínů a nějaký světlý, jednoduchý wallpaper.

Motiv Conky Gold 0.1 je vyzkoušen v desktopovém prostředí Cinnamon, dle autora funguje i v Gnome 3 a v Unity. Ostatní prostředí nejsou vyzkoušená, ale nevidím důvod, proč by i v nich nemohl tento motiv fungovat.

Autor motiv vytvořil pro rozlišení 1920×1080. Není však problém si editací souboru „.conkyrc“ potřebné hodnoty přizpůsobit svému desktopu. Navíc jsou texty motivu ve španělštině, takže je potřeba  si je přeložit do češtiny či slovenštiny. Já jsem si již texty do češtiny přeložil, pokud byste tedy měli zájem nebo si nevěděli rady je možné upravený soubor „.conkyrc“ umístit na vhodné místo, abyste si ho mohli stáhnout. Pište tedy případně do komentářů.

 

Nyní se vrhneme na vlastní instalaci. Pokud ještě nemáte základní Conky nainstalováno, je třeba to napravit, např. zadáním těchto příkazů v terminálu:

  • sudo add-apt-repository ppa:vincent-c/conky
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install conky-all

 

Nyní k instalaci vlastního tématu Conky Gold 0.1. Stáhněte si potřebný archiv z tohoto odkazu. Poté jej rozbalte a nakopírujte složku „.conky“ a soubor „.conkyrc“ (upozorňuji, že jsou skryté) do vašeho domovského adresáře. Dále je třeba nainstalovat font xirod. Ten je umístěn ve skryté složce „.fonts“ a stačí jen poklepat na soubor „xirod.otf“, čímž se vám otevře okno s náhledem písma. klikněte vpravo nahoře na „Nainstalovat“, a tím se vám font nainstaluje mezi systémová písma. Chcete-li spouštět motiv použitím skriptu „start_conky.sh„, budete muset provést změnu oprávnění – a to tímto příkazem v terminálu:

  • chmod +x  start_conky.sh

 

Chcete-li Conky  Gold 0.1 otvírat ihned po spuštění, otevřete v menu „Aplikace spouštěné po přihlášení„, zvolte „Přidat“ a do prázdných polí vepište:

  • Název: Conky
  • Příkaz: conky-p 10
  • Komentář: (např.) viz ~/conkyrc.

 

To je vše, po odhlášení a opětovném přihlášení se vám Conky automaticky po deseti vteřinách načte a podle vlastního vkusu můžete začít s případnými úpravami skrytého souboru „.conkyrc„. Nezapomeňte si však před úpravou soubor zazálohovat.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.