Thunar

[singlepic id=163 w=220 h=100 float=right]Dle naší ankety je mezi uživateli Linux Mintu i 8% minťáků, používajících desktopové prostředí Xfce, což je jen krůček za minťáky s KDE. Proto tedy dáme i něco pro ně.

Doslova před pár dny byla vydána nová verze kmenového správce souborů pro pracovní prostředí Xfce Thunar, a sice verze 1.6.0. Nová je zejména možnost procházení souborů v kartách, kdy novou kartu můžete otevřít pomocí klávesové zkratky Ctrl + T. Dále pak  vylepšená knihovna exo a byla opravena celá řada chyb. Rovněž byly aktualizovány překlady (i český) a přibyly drobné změny vzhledu.

Novinkou jsou i některé funkce. Je například upraven postranní panel, tlačítko pro aktualizaci je posunuto do adresního řádku, byla přidána položka v nabídce pro trvalé odstranění souboru. Při současném držení klávesy Shift při vyvolání přejmenování souboru, je soubory možné hromadně přejmenovat (tzv. Bulk Rename). Před vlastním kopírováním souboru se nejdříve zkontroluje, je-li v cíli dost místa. Novinek , jak vidno, je tedy celá řada.

 

Pokud si tedy chcete aktualizovat tohoto správce souborů pro pracovní prostředí Xfce, otevřete terminál (např. Ctrl + Alt + T ) a postupně zadejte příkazy:

  • sudo add-apt-repository ppa:xubuntu-dev/xfce-4.12
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get upgrade

 

Po instalaci zavřete všechny otevřené okna Thunaru a restartujte jej příkazem:

  • Thunar -q

 

Nyní již byste měli mít novou verzi Thunaru s podporou dvou záložek. Pokud tomu tak není, zkuste se odhlásit a znovu přihlásit.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.