Splash Screen Mint plymouth theme 1.0

[singlepic id=243 w=220 h=100 float=right]V našich článcích jsme se doposud nezabývali tzv. GDM Spash Screeny. To jsou obrázky (většinou s nějakou animací), které se vám zobrazí těsně po spuštění systému, před spuštěním přihlašovací obrazovky. Jedno takové povedené, pravé minťácké, s názvem Mint plymouth theme 1.0 jsem nedávno objevil a dnes se jej pokusíme nainstalovat. Jak je i z obrázku patrné, je o dost povedenější, než to defaultní a rozhodně stojí za to, alespoň si ho vyzkoušet. Sám jsem tak učinil a vše funguje, jak má.

 

Instalace:

Nejprve si stáhněte zabalenou složku odtud. Po rozbalení jí nakopírujte pod rootem do složky /lib/plymouth/themes.

Dále je třeba splash screen „zprovoznit“. To provedeme zadáním těchto příkazů v terminálu:

  • sudo update-alternatives – -install /lib/plymouth/themes/default.plymouth default.plymouth /lib/plymouth/themes/Enriki-theme/Enriki-theme.plymouth 100
  • sudo update-alternatives – -config default.plymouth

Je to špatně viditelné, ale před install a před config jsou dvě pomlčky bez mezery! Nyní vyberte číslo u „Enriki-theme“, potvrďte a v terminálu pro iniciaci nového GDM splash screenu zadejte příkaz:

  • sudo update-initramfs -u

 

Nyní ještě zkontrolujte v textovém souboru /etc/default/grub, zda na 11. řádku je tento text: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash“. Pokud ne, tak pod rootem editujte na tuto hodnotu a uložte. Po restartu se vám již zobrazí tento nový GDM splash screen a váš Linux Mint bude zase o něco krásnější.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.