My-Weather indicator v Linux Mintu 14/13/12/10/9

[singlepic id=230 w=220 h=100 float=right]V dnešním článku si představíme alternativu k appletu Weather v pracovním prostředí Cinnamon. Je jím aplikace My-Weather indicator, která umožňuje zobrazení aktuálního počasí. Prográmek je umístěn na panelu, tudíž máte stále přehled o aktuálním stavu počasí a k dispozici je i předpověď na následující dny. Navíc můžete sledovat počasí na dvou místech současně. Počasí je zobrazeno poměrně podrobně, včetně údajů o vlhkosti, západu slunce, rosném bodu, pocitové teplotě atd., viz obrázek.

[singlepic id=224 w=320 h=240 float=center]

 

Vše potřebné se zobrazí i v notifikaci…

[singlepic id=225 w=320 h=240 float=center]

 

Do indikátoru si můžete přidat až dvě umístění s možností zobrazení teploty a stavu počasí na panelu. Volba „Automatická lokalizace“ pro hlavní umístění, automaticky detekuje vaší aktuální polohu.

[singlepic id=226 w=320 h=240 float=center]

 

Zvolit si můžete ze tří dostupných meteorologických služeb: Yahoo, World Weather Online a Open Weather Map. Vybrat si můžete, kterou chcete.

[singlepic id=227 w=320 h=240 float=center]

 

V Obecných volbách si můžete nastavit „Automatické spuštění“, což je možnost automatického spuštění aplikace při přihlášení. Dále si můžete změnit „Frekvenci obnovení“, což je doba , po které se načtou nové informace o počasí a jako poslední lze vybrat světlou či tmavou ikonu na panel.

[singlepic id=228 w=320 h=240 float=center]

 

Jestliže vás tento zajímavý program zaujal a chcete si jej nainstalovat, otevřete terminál (např. Ctrl + Alt + T ) a zadejte následující příkazy:

  • sudo add-apt-repository ppa:noobslab/indicators
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install my-weather-indicator

 

My-Weather indicator je hodně povedená aplikace a domnívám se, že je lepším řešením, než standardní applet Weather. Má lepší možnosti nastavení, umožňuje sledování více veličin a je k dispozici i daleko více konkrétních míst, takže se zde určitě najde i vaše bydliště. Funkčnost v prostředí MATE jsem nezkoušel(prosím potvrdit v komentářích), v Cinnamonu však funguje naprosto bez problémů. Domovská stránka projektu je http://www.atareao.es/tag/my-weather-indicator/.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.