Motiv kurzoru Biga

[singlepic id=162 w=220 h=100 float=right]Dnes se po nějaké době opět zaměříme na motivy kurzoru, neboť i v této oblasti lze své pracovní prostředí značně pozdvihnout a vylepšit. nedávno se objevil celkem zdařilý motiv kurzoru s názvem Biga.

Jeho autorem je Marko Flores a celý je vytvořen v Inscape. Jedná se o atraktivní téma kurzoru myši určené pro uživatele, preferující zejména barevné ukazatele. Kurzor je dobře viditelný jak v tmavém, tak i ve světlém tématu pracovního prostředí, tak že se vlasně hodí ke všemu

INSTALACE:

Stáhněte si soubor „155650-BigaThemes.tar.gz„. Patrně se vám stáhne do složky Stažené, kde jej rozbalte. Po rozbalení uvidíte složku „BigaThemes“, obsahující čtyři témata: bBiga, fBiga, gBiga a yBiga, které jsou určena k instalaci. Jsou takto rozdělena podle barev, kde b = černá, f = tmavě fialová, g = zelená a y = žlutá.

Přesuňte tedy každou složku s motivem buď v domovském adresáři do skryté složky .icons, nebo pod rootem do /usr/share/icons/. Pokud chcete používat jen vámi vybrané téma, nakopírujte si jenom to jedno.

Můžete použít i instalaci pomocí příkazové řádky. Otevřete terminál (např. Ctrl + Alt + T ) a dle vybraného motivu zadejte příkazy:

  • sudo mv Stažené/BigaThemes/bBiga/usr/share/icons/
  • sudo mv Stažené/BigaThemes/fBiga/usr/share/icons/
  • sudo mv Stažené/BigaThemes/gBiga/usr/share/icons/
  • sudo mv Stažené/BigaThemes/yBiga/usr/share/icons/

 

Nyní již pro vybraný motiv, např. fBiga zadejte příkaz:

  • sudo ln -fs /usr/share/icons/fBiga/cursor.theme /etc/alternatives/x-cursor-theme

 

Nakonec si zvolte vybraný ukazatel buď v nastavení pracovního prostředí nebo pomocí nástroje Ubuntu Tweak. Restartujte PC a nový, vámi zvolený motiv kurzoru již bude připraven.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.