Motiv Cinnamonu Óðinn

[singlepic id=185 w=220 h=100 float=right]Dnes se opět vrátíme k vylepšování vzhledu našich desktopů, konkrétně k motivům vzhledu pro pracovní prostředí Cinnamon. Zatím poslední z novinek mezi motivy Cinnamonu je téma s trochu exotickým názvem Óðinn. Jedná se o motiv s průhledným panelem a černým pozadím hlavního menu, což je celkem povedená kombinace a autor si za ní zaslouží pochvalu. Největším hitem tohoto tématu jsou ovšem tlačítka s kovovým, plastickým vzhledem. Vypadají opravdu parádně a určitě potěší oko každého „tunitele“.

Drobnou výtku mám opět k použitému písmu, byť se už asi blýská na lepší časy. Autor použil font Droid Sans, což je docela solidní varianta, ale stále to prostě není ono. Sám jsem si jej změnil na Nikodecs a řekl bych, že výsledek vypadá o mnoho lépe. Jen doufám, že v další verzi Cinnamonu bude již možnost změny písma motivu zahrnuta do jeho nastavení (jedná se o písmo motivu, nikoliv systémové, podotýkám). Sice současná možnost změny není nic složitého, ale v nastavení Cinnamonu by to přeci jen bylo pohodlnější, hlavně pro začátečníky.

Ještě upozorňuji, že po stažení a rozbalení budete mít složku se dvěma motivy, jednak pro použití s horním panelem a druhý je pro použití panelu spodního. Pokud používáte oba panely současně, motiv nelze použít. Téma Óðinn je plně kompatibilní se Cinnamonem 1.6.

 

Instalace

Zaujal-li vás motiv Óðinn natolik, že si jej chcete vyzkoušet, stáhněte si potřebný soubor odtud. Rozbalte jej a otevřete vzniklou složku. Obsahuje dva soubory, oba proto nakopírujte do skryté složky .themes v domovském adresáři nebo pod rootem do složky /usr/share/themes. Pokud si chcete stáhnout i wallpaper, klikněte na tento odkaz. Nyní už nezbývá, než si instalovaný motiv vybrat v nastavení Cinnamonu nebo pomocí nástroje Ubuntu Tweak a máte hotovo.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.