Lepší výkon Steam pro Linux se „Steam login“

[singlepic id=222 w=220 h=100 float=right]Steam login je balíček, který umožňuje v Linux Mintu přihlášení do režimu BigPicture přímo z přihlašovací obrazovky. To je výhodné, neboť se nenačítá celé pracovní prostředí, čímž budete mít k dispozici více systémových prostředků pro vlastní hraní (neběží kompozitní manažer).

Relace Steam login používá Xfwm4 – Xfce správce oken, které dokonce podporuje NVIDIA Optimus, pokud tedy máte instalován Bumblebee anebo Primus. To však neznamená, že vám hry budou běžet skutečně v Bumblebee, protože skript Steam používá pro hraní přepis některých proměnných (pro běh Steam her s optirun/primusrun – viz TENTO příspěvek). Není to však jen optimalizace, jež je k dispozici v Steam login, jsou také vylepšena některá písma v Team Fortress 2 a je odstraněna chyba „černá obrazovka“.

Instalace

Nejdříve si stáhněte a nainstalujte Steam pro Linux.

Steam login si v Linux Mintu nainstalujete tak, že otevřete terminál (např. Ctrl + Alt + T ) a zadáte následující příkazy:

  • sudo add-apt-repository ppa:thor27-gmail/steam-desktop
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install steam-login

 

Pro Linux Mint 13 si můžete stáhnout Steam Login deb z GitHub (nestahujte „hacknutou“ verzi, není to teď už potřeba, protože Steam pro Linux beta je k dispozici pro každého).

Po instalaci se přihlašte a vyberte „Steam“ na přihlašovací obrazovce:

[singlepic id=223 w=320 h=240 float=center]

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.