Dva nové motivy Cinnamonu

[singlepic id=272 w=220 h=100 float=right]Nedávno se objevily dva úplně nové motivy pro pracovní prostředí Cinnamon. Proto si je v dnešním článku představíme a pokud vás zaujmou, můžete si je i nainstalovat.

První motiv: Android Holo 3

Android Holo 3 je téma Cinnamonu, které obsahuje dvě mírně odlišné verze. Vychází ze základů nejnovějšího motivu Jelly Bean a spolu vylepšenou a opravdu povedenou grafikou přispívá k výraznému oživení vašeho Cinnamonu. Motiv je především určen milovníkům tmavých odstínů a jak již název napovídá hlavní inspirací byl vzhled OS Android. Tentokrát je i písmo celkem povedené, autor použil font Nimbus Sans L, který se k tématu poměrně hodí. Já jsem jej přesto nahradil fontem Aller, který je, dle mého názoru, ještě lepší a daný motiv ještě více pozvedne.

[singlepic id=270 w=420 h=340 float=center]

Pokud si tento motiv chcete nainstalovat, vše potřebné si stáhněte odtud. Po stažení rozbalte a nakopírujte obě složky s motivy do skryté složky .themes v domovském adresáři. Nakonec motiv vyberte v nastavení Cinnamonu nebo pomocí nástroje Ubuntu Tweak.

 

Druhý motiv: GrayScale 0.3

GrayScale 0.3 je motiv vyvedený v odstínech tmavě i světle šedé barvy, vytvořený pro vaše minimální rozptylování a maximální konzistenci. Je navržen tak, aby vyhovoval a pasoval ke GTK motivu FlatStudio a k tématu ikon Clarity. S těmito motivy pak vytvoří solidní a graficky vyvážené pracovní prostředí. Výtka však opět směřuje k použitým fontům – Canrarell a sans-serif, není opravdu to pravé ořechové. Chcete-li motiv tedy ještě vylepšit, nezbývá než obě písma nahradit nějakými povedenějšími.

[singlepic id=271 w=420 h=340 float=center]

Instalace motivu je obdobná jako v předchozím případě. Jen link na stažení potřebné složky je zde. Doufám, že vás alespoň jeden z motivů zaujal a do Nového roku vstoupíte s novým vzhledem vašeho desktopu.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.