Vydáno Skype 4.1

[singlepic id=119 w=220 h=100 float=right]Jak bylo oznámeno, byla včera vydána nová verze Skype pro linux. Jedná se o Skype 4.1. Bohužel, neexistuje žádný oficiální changelog, ale jedna novinka je zcela zřejmá, a sice možnost přihlásit s účtem Microsoft a chatovat pomocí Windows Live Messengeru.

Při spuštění komunikátoru Skype 4.1 pro Linux, budete mít dvě možnosti přihlášení: jeden pomocí normálního Skype účtu a další možností pro přihlášení je právě pomocí Microsoft Windows Live Messengeru.

Pokud zvolíte možnost WLM, budete vyzváni k připojení Skype účtu (pokud jste tak již dříve neučinili). Toto provedete pouze jednou a nemusíte se obávat, že byste se již nemohli přihlásit pomocí normálního Skype účtu. Budete-li chtít, stačí se znovu přihlásit a objeví se opět přihlašovací dialog, kde si vyberete, kterým účtem se přihlásíte. Pokud se však se přihlásíte pomocí svého účtu Microsoft, pak budete moci komunikovat jak s přáteli na Windows Live Messenger, tak i s přáteli na Skype.

Jestliže si tedy chcete nový Skype 4.1 pro linux stáhnout a nainstalovat, pak pro Linux Mint je odkaz pro stažení .deb balíčku zde. Jedná se multiarch balíček, čili je určený pro obě architektury. Máte-li nainstalovánu předchozí verzi Skype, pak jí doporučuji před instalací tohoto balíčku odistalovat, abyste tak předešli případným instalačním problémům. Používáte-li ještě Linux Mint 10.04 32bit, pak .deb balíček stahujte odtud.

Sám jsem instalaci vyzkoušel na své 64bit architektuře a vše funguje jak má (jen jsem musel právě odinstalovat předchozí verzi Skype).
Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.