Motiv GTK+ DarkMint 1.3

Včera se objevila aktualizace poměrně povedeného tématu GTK+ s názvem DarkMint 1.3. Já jsem neváhal a hned instaloval a nyní se s vámi podělím o dojmy. V podstatě se jedná o tři motivy a to tmavý, tmavě šedý a světle šedý Všechny mají povedená plastická tlačítka a jsou solidně barevně vyvážené. Já však ujíždím na tmavších tématech, tudíž jsem zvolil variantu Dark, která ve spojením s motivem okna Technic X podle mě nevypadá vůbec špatně (viz obrázek). Ovšem ani ostatní dva motivy nevypadají zle a záleží jen na vás, zda preferujete spíše tmavší či světlejší vzhled vašeho desktopu.
Tento motiv GTK+ je kompatibilní s libgtk-3-0 ve verzi 3.6.1 . 

DarkMint 1.3 obsahuje: téma Metacity, téma GTK2, téma GTK3 a téma Cinnamon. Téma je testováno i na Gnome 3 a  prý i na MATE a  Xfce.

Pokud se vám Metacity (hranice kolem okna) nenačte v Cinnamonu, zkuste se řídit pokyny z tohoto odkazu https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=42&t=86813

Instalace je opět velice jednoduchá a snadná. Potřebné soubory si stáhněte zde. Po rozbalení nakopírujte všechny složky do skryté složky .themes v domovském adresáři. Pak už si jen zvolte vybraný motiv GTK+ v nastavení Cinnamonu či pomocí nástroje Ubuntu Tweak. Mělo by to fungovat i v MATE či Xfce a tak případné zkušenosti s tímto pište do komentářů ať vidíme, zda autor motivu má pravdu.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.