ChocoLatte 1.0

[singlepic id=124 w=220 h=100 float=right]Svátek, nesvátek, dnes pokračujeme v našem seriálu o zajímavých motivech pro pracovní prostředí Cinnamon. Není sice nejnovější, ale je to jedno z opravdu povedených. Jmenuje se ChocoLatte 1.0 a jak již sám název napovídá, grafika je složená z čokoládových, kávových i kakaových odstínů. Jsou pěkně sladěny jak aktivní, tak neaktivní složky tématu. Jen opět výtka k písmu, stále jsou použity fonty cantarell a sans-serif, což mně osobně nevyhovuje.

Ve staženém balíku však není jen samotné téma Cinnamonu, jsou zde i témata GTK+, Metacity, Gnome Shell, motiv oken, tlačítek a dokovacího panelu. Tudíž po instalaci a nastavení všech komponent získáte vzhled systému celkově sladěný do „čokoládova“. Vypadá to na desktopu opravdu exkluzivně.

A nyní, pokud máte zájem, si motiv ChocoLatte nainstalujte. Potřebné soubory si stáhněte odtud. Po stažení soubor rozbalte a nakopírujte v domovském adresáři do skryté složky .themes. Druhou variantou je nakopírování do systémové složky /usr/share/themes, ovšem toto je nutno dělat v superuživatelském režimu. Po těchto akcích již jen nastavte vámi vybrané položky (motiv Cinnamonu, Gnome Shellu, motiv GTK+, motiv oken) v nastavení Cinnamonu, Gnome Shellu nebo pomocí utility Ubuntu Tweak a užívejte si čokoládového vzhledu svého desktopu.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.