Applet Desktop Capture 0.8

[singlepic id=136 w=220 h=90 float=right]Applet Desktop Capture 0.8 integruje screenshot a nahrávání dění na vaší ploše. Poskytuje jednotné rozhraní pro tyto činnosti. Přichází s vestavěným screenshotovým nástrojem (Cinnamon screenshot), který by měl pokrýt mezeru mezi nástrojem výchozím (GNOME Screenshot) a dalšími pokročilými nástroji (tj. se závěrkou).

Instalace appletu je stále stejná. To znamená stáhnout odtud, rozbalit a nakopírovat do skryté složky .local/share/cinnamon/applets v domovském adresáři. Cinnamon restartujte a applet přidejte na panel. Poté klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu applet, tím se otevře okno s nastavením. Pokud používáte Cinnamon 1.6 nebo vyšší, můžete použít Cinnamon screenshot jako screenshotový nástroj.

Vlastnosti:

  • Vestavěný nástroj pro snímání: celá obrazovka, okno, oblast, Cinnamon UI, interaktivní režimy snímání. Další režimy snímání budou přidány.
  • Vestavěné nahrávání na Imgur.com, pokud běží interaktivní zachycování.
  • Je také kompatibilní s GNOME-Screenshot, Shutter, XWD a většinou ostatních zachycovacích nástrojů s rozhraním v příkazovém řádku.
  • Možnosti pro změnu většiny nastavení; další přizpůsobení je možné pomocí souboru .json – přidáním vlastního zachycování si přidat položku nabídky. 
  • Další možnosti pro ovládání nahrávání screenů (snímky za sekundu a GStreamer).
  • Časová prodleva s volitelným odpočítáváním na obrazovce a intervaly zvuku.

 

Pro bližší seznámení s appletem můžete navštívit webové stránky, které se pokusí odpovědět na všechny vaše dotazy a poskytnou základní podporu.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.