Výrazná úprava stránek

Po počátečním překotném uvedení do provozu a po různých kritických (ale konstruktivních) připomínkách konečně náš web dostává jakous-takous fazónu. Za prvé jsme změnili barvy postranního sidebaru a panelu pro menu, tak aby ladily s pozadím příspěvků. Zároveň byl úplně odstraněn pohyblivý quickbar, který působil značně rušivým dojmem. Hlavní menu bylo setříděno tak, aby se příspěvky zobrazovaly podle tématických rubrik a to včetně externích odkazů. Pro kolegy adminy proto zdůrazňuji pečlivé vybírání rubrik a podrubrik, pod kterými se budou dané příspěvky zveřejňovat. Stránka s návody v tabulce a stránka o programech byla úplně odstraněna a místo nich je zavedena rubrika Tutoriály s podrubrikami Aplikace pro Linux Mint a Témata a ikony. Tento systém je mnohem přehlednější a odpovídá smyslu redakčního systému, který používáme.

Dále byly z postranního panelu vykopány zbytečnosti (počítadlo apod.) a byl zmenšen a přemístěn odkaz na naši stránku na Google+, neboť ten velký tam působil jako pěst na oko. Pomocí pluginu byla upravena přihlašovací a registrační nabídka. Rovněž nové příspěvky se nyní na stránce Aktuality a v jednotlivých rubrikách a podrubrikách zobrazují zkráceně a celý článek lze přečíst až po rozkliknutí. V názvech stránek už zmizelo i ono otravné id-xxx. Také fórum jsme přebarvili na zeleno, aby ladilo k Mintu. Kolega Martin uspořádal a setřídil galerii a také jí oblékl do nového kabátu, za což mu veřejně děkuji a doufám, že pod jeho patronátem bude jen vzkvétat.

Další změna je ve fázi příprav, ale je nutná. Je to hlavička webu, která nám tam příliš neladí. Pilně se na ní pracuje a postupem času bude jiná a hezčí. To by bylo v kostce vše, pokud někdo máte nějaký konkrétní návrh, nápad či podnět nebo připomínku pište buď sem do komentářů nebo na naši stránku na Google+ . Držte nám palce, ať se nám z tohoto webu povede udělat důstojnou prezentaci nejlepšího distra – Linux Mintu v Čechách a přilehlém okolí.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.