Představení – dvoupanelový správce souborů Krusader

Bohužel ve výchozí instalaci Linux Mint neobsahuje žádného klasického dvoupanelového správce souborů, což může být některým novým uživatelům LM proti srsti. Proto jsme se rozhodli představit Krusader – snad to nejlepší (pokud se pletu, opravte mě) co můžete ve světě svobodného softwaru získat.

Co se vzhledu týče je Krusader rozdělen do dvou panelů, mezi kterými můžete snadno kopírovat nebo přesouvat soubory, a to obdobně jako ve vestavěném správci souborů Nemo po stisknutí klávesy F3. Nicméně Krusader obsahuje mnoho zajímavých doplňkových funkcí, které zajisté ocení pokročilí uživatelé, jen namátkou zmíním připojení pomocí FTP na vzdálený server a možnost tímto způsobem pohodlně odesílat soubory na vaše webové stránky.

Instalace opět naprosto jednoduchá – stačí otevřít Správce softwaru, vyhledat Krusader a zmáčknout instalovat, mezitím si můžete třeba přečíst jaké funkce Krusader obsahuje, či jak ho hodnotí ostatní uživatelé. Pro milovníky terminálu samozřejmě přidávám i příkaz, který vám sám stáhne a nainstaluje potřebné balíky:

  • apt-get install krusader
Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.