Motiv Cinnamonu Faience+

[singlepic id=218 w=220 h=100 float=right]Dnes se po nějaké době vrátíme k motivům Cinnamonu. Včera se objevil jeden s názvem Faience+ 1.0. Jedná se v podstatě o vylepšený klasický motiv Faience. Má tmavý panel, na kterém mají aktivní tlačítka oválný tvar s modrým pozadím. Menu je naopak světlé, což je poměrně zajímavý prvek vzhledem k panelu. Aktivní tlačítka mají opět oválný tvar, i když s menšími poloměry v rozích. Pozadí je opět modré, což mně osobně v kombinaci s šedým panelem nesedí. Chtělo by to jiný odstín.

Výtka, jako už téměř tradičně, směřuje opět ke zvoleným fontům. U motivu Faience+ autor zvolil písma Ubuntu, Cantarell a Sans sherif, což, jak si myslím, není dobré řešení. Působí to na mě humpolácky a motivu to dosti škodí. Tudíž je opět potřeba pohledat pomocí strýce Google a zvolit a nainstalovat si font, který vám bude vyhovovat lépe. Pěkné fonty jsou např. zde.

O změně fontu v motivu Cinnamonu jsem se již několikrát zmiňoval. Přesto způsob změny ještě zopakuji. Ve staženém a rozbaleném souboru s motivem najděte textový soubor cinnamon.css, otevřete v nějakém textovém editoru (gedit) a v něm hned na začátku kódu je řádek s textem font-family:, kde za dvojtečkou jsou uvedeny názvy použitých fontů. Vy je jen jednoduše přepište na vámi zvolené písmo (podotýkám, že musí být v systému nainstalované), soubor uložte a je hotovo. Je to trochu nepohodlný způsob, ale v dalších verzích Cinnamonu má být již toto ošetřeno.

Pokud si tedy máte zájem motiv Faience+ nainstalovat, stáhněte si jej zabalený odtud. Po stažení a rozbalení jej nakopírujte do skryté složky .themes v domovském adresáři. Pak již nezbývá, než si motiv zvolit v nastavení Cinnamonu nebo pomocí nástroje Ubuntu Tweak.

Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

Komentáře jsou uzavřeny.